Een eigen app ontwikkelen

Met je eigen applicatie in de App Store van Apple staan of in de Play Store voor Android toestellen? Het is mogelijk!
In de voorbije jaren is de markt voor smartphone- en tabletapplicaties enorm vooruitgegaan. Miljarden apps zijn al gekocht en gedownload. Apps zijn vooral populair op de toestellen van Apple zoals iPhones en iPads en op Google Play voor Android toestellen.

Een eigen app ontwikkeling kan van levensbelang zijn voor bedrijven. Enkele voorbeeldjes: de app Angry Birds bracht ontwikkelstudio Rovia inmiddels al honderd miljoenen dollars op, en de maker van gratis app Flappy Bird wordt dagelijks 50.000 dollar rijker dankzij de getoonde advertenties.
Apps zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, het is dus belangrijk om goed na te denken over je concept. Als je een idee hebt voor een applicatie, of het nu een spelletje is of een functionele toepassing, probeer het verder uit te werken tot een werkend prototype. Als je geld wilt verdienen aan je applicatie, moet je ook even nadenken over het model. Ga je voor een gratis app met in-app transacties, een gratis app met getoonde advertenties of een betalende applicatie?
De codering is natuurlijk ook uiterst belangrijk. Als je je app maakt in HTML kan je het gemakkelijk omzetten naar andere programmeertalen. Om een app te publiceren in de App Store heb je echter wel een Mac nodig en moet je XCode (gratis) gebruiken als programmeertaal.
Je moet natuurlijk ook wat aandacht besteden aan het design en algemeen ontwerp van je applicatie. Laadschermen, interfaces… Denk er ook aan dat de eerste indruk de belangrijkste is, dus zorg voor een net en opvallend app-icoon.
Als je applicatie is afgewerkt, kan je het natuurlijk publiceren. Om in de App Store van Apple te mogen staan, moet je jaarlijks $99 voor een licentie neerleggen. Na een stevige controle van Apple staat je applicatie dan in de App Store. Je app publiceren in de Google Play Store en Windows Marketplace is gratis.
Dit is een gastartikel namens gamesenapps.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in