Eerste educatieve 2-in-1 van Intel biedt nieuwe leermogelijkheden

Intel introduceert de Intel Education 2-in-1, het eerste 2-in-1 referentiemodel dat specifiek gericht is op het onderwijs. De 2-in-1 biedt de flexibiliteit en mobiliteit van een tablet, en de prestaties en productiviteit van een laptop. Met een druk op de knop verandert de Intel Education 2-in-1 van een laptop waarmee scholieren presentaties en werkstukken kunnen maken, in een tablet die makkelijk onderweg te gebruiken is om allerlei wetenschappelijke gegevens te verzamelen.

Als een leermiddel voor scholieren is de Intel Education 2-in-1 voorzien van twee camera’s, aan de voor- en achterzijde van het display, waarmee foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. Dankzij de dual-docking mode kunnen scholieren er voor kiezen om het scherm naar zich toe te draaien wanneer ze op het toetsenbord werken, of deze naar andere scholieren te draaien, zodat ze makkelijk met elkaar kunnen samenwerken.
“Dit is het resultaat van onze samenwerking met leraren uit de hele wereld, die de noodzaak inzien van boeiend, kindgericht leren, om zo goede schoolprestaties te stimuleren”, zegt John Galvin, vice president van de Sales and Marketing Group bij Intel en general manager van Intel Education. “Met de nieuwe Education 2-in-1 hebben scholieren steeds een tablet of een laptop, afhankelijk van wat ze willen doen. Dat biedt leerkrachten de mogelijkheid om een interactievere beleving voor ze te creëren, waarin samenwerking centraal staat.”
Intel-Education_2-in-1-2-webDe Intel Education 2-in-1 is gebaseerd op een quad-core Intel Atom processor Z3740D en draait op Windows 8.1. Als tablet kan de 2-in-1 tot bijna 8 uur achter elkaar gebruikt worden; aangesloten op het keyboard dock wordt dat nog met ruim 3 uur verlengd (2). Zo kunnen scholieren de hele dag ermee werken, zonder stopcontact.
Dankzij een stevig design is de Education 2-in-1 bestand tegen een val van een hoogte van 70cm, en tevens is hij bestand tegen water en stof (1). Het toestel is standaard beveiligd met McAfee Antivirus Plus, zodat scholieren en leerkrachten zich geen zorgen hoeven te maken over malware.
Een ‘snap-on’ vergrootlens werkt met de applicaties in de Intel Education Software suite, zoals de Intel Education Lab Camera. Dat is een betaalbare tool om allerlei objecten te bekijken en te meten. Er wordt ook een tempertuursensor meegeleverd, die werkt met de SPARKvue software, om scholieren aan te sporen tot experimenten. De software suite bevat nog andere educatieve toepassingen en tools, zoals de Kno-app, die toegang biedt tot een wereldwijde bibliotheek van ruim 225.000 educatieve softwaretitels.
De Intel Education 2-in-1 is onderdeel van Intel Education Solutions, dat apparaten, software, content, diensten en technische ontwikkelprogramma’s voor leerkrachten omvat.
(1) Bestand tegen een val van 70cm als tablet en van 50cm in combinatie met het keyboard dock; water-  stofbestendig volgens de IP-51 rating.
(2) Gebaseerd op een 10,1-inch LCD met een gedefinieerde helderheid, en WiFi en camera uitgeschakeld. De daadwerkelijke batterijlevensduur kan variëren, afhankelijk van instellingen, gebruikspatronen en omgevingsomstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in