iPhone 5c met 8 GB opslag nu ook in Nederland beschikbaar

Een maand geleden schreven we over de iPhone 5c, die toen als 8 GB-model beschikbaar werd gesteld. Echter bleek het toestel op dat moment nog niet in Nederland verkrijgbaar. Enkele dagen geleden verschenen al tekenen van de komst van de smartphone in Nederland en een dag later werd het eveneens aan het assortiment van de Apple Online Store toegevoegd. De iPhone 5c met minder opslagruimte voor een lagere prijs heeft de afgelopen tijd nogal veel vragen te verduren gehad. Hoe komt dat?

Apple stond er altijd om bekend alleen kwalitatief hoogstaande apparaten op de markt te brengen. Met de iPhone 5c wilde men een nieuwe richting in slaan. Helaas viel het toestel niet in de smaak bij veel mensen. Al zijn er uitzonderingen. Sommigen vinden het fijner in de hand liggen dan de normale iPhones. En de kleurtjes voegen weer dat ‘fun’-effect toe.

De iPhone 5c is dan ook niet meer dan een iPhone 5 in een nieuw jasje, met een iets verbeterde accuduur, de camera voorop werkt ook wat beter in donkere omstandigheden en er is ondersteuning voor meer 4G LTE-netwerken. Verder is er intern niets veranderd; de iPhone heeft een Apple A6-chip, 8 megapixel camera (beter dan die van de iPhone 4S, minder goed dan die van de iPhone 5s), 1,2 megapixel camera voorop, 1080p HD video-opnamefunctie, 720p HD video-opnamefunctie voorop, supersnel (mobiel) internet en nog veel meer.
Een ander groot verschil is nu dus de opslagruimte. Normaal brengt Apple alleen 16, 32 en 64 GB-modellen uit van de iPhone, behalve bij het oudste model. Zo is de iPhone 4S nu met 8 GB opslagruimte verkrijgbaar. Door hetzelfde bij de iPhone 5c te doen hoopt Apple meer klanten te lokken, gezien de tegenvallende verkopen. Helaas is 8 GB wel heel erg weinig. Apple promoot zijn producten door niet de werkelijke opslagcapaciteit te vermelden. Sterker nog, je krijgt als gebruiker slechts minder dan 4 GB. En laten we eerlijk zijn: dat is niet te doen. Mijn iPhone 4S, ook een 8 GB-toestel, heeft 6 GB over. En bedenk dat applicaties en foto’s meer ruimte in zullen nemen op de iPhone 5c ten opzichte van de 4S.
En dan de prijs. Voor het 16 GB-model betaal je €599, voor 8 GB ‘maar’ €549. Als je een beetje slim bent, spaar je op zijn minst nog die €50 erbij, zodat je 16 GB hebt. Daarvan blijft nog zo’n 13 GB over voor de gebruiker, dat scheelt een hoop.
Ben je iemand die niet veel (grote) apps gebruikt of veel liedjes op wil slaan dan is het natuurlijk wel een prima keuze om voor deze variant te gaan. Kopen van de iPhone 5c kan zeer eenvoudig via de Apple Online Store. Hier de prijzen op een rijtje:
  • 8 GB: €549
  • 16 GB: €599
  • 32 GB: €699

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in