McAfee presenteert strategie voor het beveiligen van het Internet of Things

McAfee, onderdeel van Intel Security, presenteert zijn strategie voor het beveiligen van het Internet of Things. Voortbouwend op een jarenlange expertise in het beveiligen van de meest veeleisende digitale omgevingen, komt McAfee met toekomstgerichte beveiligingsoplossingen. Deze zijn essentieel voor een wereld waarin ieder apparaat in verbinding staat met internet.

Consumenten en organisaties van iedere grootte maken nu al gebruik van talloze verschillende apparaten met een internetverbinding, van smartphones en auto’s tot huishoudelijke apparaten en industriële sensors. Volgens IDC(1) zal het Internet of Things tegen 2020 ongeveer 212 miljard van dit soort apparaten tellen. Dit betekent gemiddeld 27 apparaten voor ieder mens op Aarde, die allemaal beveiligd en beheerd moeten worden. McAfee wil er voor zorgen dat we deze apparaten met vertrouwen kunnen gebruiken, zonder enige beperking in het gebruik ervan.
Hoewel al deze connectiviteit veel gemak biedt en een wereld van nieuwe mogelijkheden opent, zorgt het ook voor nieuwe beveiligingsuitdagingen op het gebied van data privacy, veiligheid, beheer en vertrouwen. McAfee adresseert deze uitdagingen met beveiligingsmogelijkheden voor de lange termijn, die gebruikt kunnen worden binnen zowel huidige als toekomstige IoT-gebruiksscenario’s.
“Beveiliging moet al standaard ingebouwd zijn in het fundament van het Internet of Things”, zegt Wim van Campen, VP McAfee Noord- en Oost-Europa. “Een uitval van de apparaten die het IoT vormen, is schadelijk voor bedrijven en voor ons dagelijks leven. We moeten weten wat we kunnen verwachten, zodat we ons tegen dreigingen kunnen beschermen. Daartoe moeten ook deze apparaten goed beveiligd worden. McAfee zet zich in om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en zonder zorgen gebruik kan maken van het Internet of Things.”
Het Internet of Things stelt brede eisen op het gebied van vertrouwen, de integriteit van oplossingen, verantwoordelijkheden en privacy. Oplossingen hiervoor moeten interoperabele beveiligingsmogelijkheden bieden die effectieve bescherming bieden voor iedere ‘laag’, inclusief de apparaatverbindingen en de cloud.
Volgens McAfee omvat een complete IoT-strategie onder andere:
  • Een complete, veilige oplossing voor alle omgevingen, voor verschillende platforms en apparaten;
  • Garanties dat apparaten functioneren zoals bedoeld door de fabrikant en dat deze niet op enige wijze gecorrumpeerd zijn;
  • Beveiliging tijdens de totale levenscyclus van apparaten, het netwerk en het datacenter, van productie tot het veilig uit gebruik nemen;
  • Ondersteuning voor industriestandaards en interoperabiliteit tussen apparaten;
  • De oplossingen voor uitdagingen rond IT- en cloud-diensten, wanneer oudere, bedrijfseigen systemen en nieuwe systemen worden verbonden met nieuwe of toekomstige diensten;
  • Technologie die de privacy van individuele gebruikers garandeert.

McAfee zet ruim 20 jaar kennis en expertise in IT-beveiliging in voor de snel groeiende IoT-markt. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met Intel en Wind River (dat gespecialiseerd is in embedded software), om beveiligingsoplossingen te bieden die er voor zorgen dat apparaten, systemen, toepassingen en data beschermd zijn, opdat organisaties zich zonder zorgen kunnen concentreren op hun business. Onlangs introduceerde Intel de Intel Gateway Solutions for IoT: een familie van veilige netwerkplatforms op basis van Intel Quark en Atom processors. Ook is er nieuwe software van McAfee en Wind River waarmee bedrijven industriële apparaten naadloos met elkaar kunnen verbinden tot een ‘systeem van systemen’, dat klaar is voor het IoT. Daarnaast werkt McAfee samen met ruim 400 OEM-partners die actief zijn in de maakindustrie, retail en gezondheidszorg.
Kijk voor meer informatie over de oplossingen van McAfee voor het beveiligen van het Internet of Things op www.mcafee.com/embedded.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in