Microsoft kondigt update voor Windows 8.1 aan, 8 april beschikbaar

Microsoft heeft vanavond een update aangekondigd voor Windows 8.1. Het bedrijf maakte het nieuws bekend tijdens de Build 2014-conferentie in San Francisco. De update is vooral gericht op apparaten met een muis en toetsenbord. Microsoft vond dat Windows toegankelijker moet zijn hiervoor. In dit artikel bespreken we de nieuwe features.

Het belangrijkste van Windows 8.1 Update is dat bepaalde functies prominenter en makkelijker te vinden zijn. De zoekbalk en afsluitopties zullen zich voortaan bevinden op het Startscherm naast de Charms-balk. Applicaties kunnen nu op het bureaublad worden gebruikt, zonder dat er eerst geswitcht hoeft te worden naar de Modern UI-modus. Door met je muis naar de bovenrand te slepen krijg je een zwarte balk te zien met een knop om de app te minimaliseren of af te sluiten. Ga je naar beneden met je muis, dan krijg je de bekende taakbalk te zien. Ondersteuning voor apps op het bureaublad zal gewoon standaard voor iedere app gelden. Microsoft liet weten dat de Windows Store-app zich standaard op de taakbalk zal bevinden na de update, zodat je er direct bij kan.

Tot nu toe kreeg je altijd wanneer je rechtsklikte op een app in de Modern UI-modus een balk aan de onderkant te zien met opties als het wijzigen van het formaat. Die zullen in Windows 8.1 Update weer de klassieke vormgeving krijgen. Of eigenlijk het uiterlijk van het snelmenu zoals we die van de bureaubladmodus kennen.
Er zijn nog veel meer nieuwe mogelijkheden in de update te vinden waar we na de release over zullen vertellen.
Ook intern is er veel veranderd, laat Microsoft weten. Vooral op oudere en kleinere laptops en tablets zal de update benut worden. Dit houdt in dat de ervaring beter wordt dan ooit. Ook op de beste apparaten uiteraard. En tot slot een verandering die wellicht de belangrijkste zal zijn voor desktopgebruikers: de bureaubladmodus zal nu standaard als eerste getoond worden bij het opstarten. Bij Windows 8.1 moest je dit handmatig inschakelen. Echter is niet iedereen ’technisch’ genoeg op het gebied van computers om te weten hoe dit moet. Microsoft besloot het hiermee makkelijker te maken.
Ben je al helemaal warm voor de Windows 8.1 Update? Dan zul je nog een weekje moeten wachten. Tijdens ‘Patch Tuesday’, beter bekend als de tweede dinsdag van iedere maand waarbij Microsoft altijd updates uitbrengt, zal de update beschikking komen. Om precies te zijn, op 8 april. Dit is overigens ook de dag dat ondersteuning voor Windows XP verloopt. Upgrade dus snel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in