Ondersteuning Windows XP nu officiëel beëindigd

Microsoft heeft met ingang van vandaag officiëel de ondersteuning voor besturingssysteem Windows 8 stopgezet. Eerder schreven hier al over. Beëindiging van de ondersteuning betekent dat er geen beveiligingsupdates meer verschijnen voor Windows XP. Of dat een ramp is, moet nog blijken. Maar iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van netwerkbeveiliging, hacking enzovoort weet dat XP binnenkort een makkelijke prooi zal worden voor kwaadwillenden.


Doordat Microsoft geen updates meer uit zal brengen, kunnen hackers middels nieuwe technieken binnenkort zo iedere computer met Windows XP hacken. Nu zal dit nog niet zozeer een probleem zijn, ook omdat het Amerikaanse concern alsnog een laatste update uitbrengt vandaag. Deze moet de laatste lekken dichten. Alleen op de korte termijn zal dit helpen. Het zal niet lang meer duren totdat een doorgewinterde hacker een nieuwe methode heeft ontdekt om alsnog systemen met het 12,5-jarige besturingssysteem binnen te dringen.
Microsoft raadt iedere Windows XP-gebruiker aan over te stappen op Windows 8.1. Toevallig komt vanavond de eerste update hiervoor uit met vernieuwingen die vooral voor de desktop- en notebookgebruiker handig zullen zijn. Later dit jaar wordt nog een tweede update uitgebracht die onder andere het klassieke startmenu terug gaat brengen in een Windows 8-jasje. Vooralsnog zal de eerste update een paar andere van de grootste ergernissen oplossen.
Twijfel niet langer of je wilt upgraden of niet, want als je er zeker van wilt zijn dat je computer voldoende beschermd is tegen hackers kun je het beste gelijk Windows 8.1 aanschaffen. Het kost wat, maar je krijgt fantastische vernieuwingen terug voor je geld. Als je bang bent dat je niet gewend raakt aan het nieuwe uiterlijk, probeer het dan op z’n minst een tijdje uit. Windows 8(.1) is in mijn ogen top en verdient meer waardering dan veel mensen het gunnen.
Meer informatie: Windows 8 / 8.1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in