Resultaten Apple tweede kwartaal 2014 bekend

Apple heeft vanavond de resultaten voor het tweede kwartaal van 2014 bekend gemaakt. De cijfers zijn weer om van te smullen. Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn er maar liefst 43,7 miljoen iPhones verkocht, wat meer is dan analisten verwacht hadden. Het aantal verkochte iPads ligt echter lager met 16,3 miljoen exemplaren.

Analisten hadden aanvankelijk verwacht dat er 38,2 miljoen iPhones en 19,3 miljoen iPads zouden zijn verkocht. Voor de iPhones bleek het werkelijke aantal dus hoger, maar bij het iPad-segment is een duidelijke daling te zien. Er werden ook nog 4,1 miljoen Macs en 2,7 miljoen iPods verkocht.
Bron: MacRumors.com

Apple maakte $10,2 miljard dollar nettowinst, ofwel $11,62 dollar per aandeel. Vorig jaar werd in dezelfde periode $9,5 miljard dollar nettowinst gemaakt. De omzet bedroeg $45,6 miljard dollar, wat vorig jaar $43,6 miljard dollar was. Met andere woorden, er is dit kwartaal dus een recordomzet geboekt ten opzichte van het hetzelfde kwartaal in 2013. De brutomarge ging van 37,5% vorig jaar naar 39,3% dit jaar. Ook een record dus.
Bron: MacRumors.com
Voor het eerst sinds 2005 heeft Apple ervoor gekozen aan een zogenaamde aandelensplitsing te gaan doen. Dit houdt in dat als je een aandeel bezit deze gesplitst wordt in zeven nieuwe aandelen. Dit gaat in per 9 juni, zo liet het bedrijf weten. De splitsing wil niet zeggen dat je als aandeelhouder ook meer krijgt. Echter zal het voor beleggers makkelijker worden om een aandeel van Apple te kopen.
Ook zal op 15 mei een dividend van $3,29 dollar per aandeel worden uitgekeerd, wat een toename van 8% is. Hiervoor zul je wel op 12 mei aandeelhouder moeten zijn. Apple wil ieder jaar het dividend gaan verhogen. Dit leidt tot betalingen van zo’n $11 miljard dollar, waarmee het bedrijf één van de meest vrijgevige dividendverstrekkers ter wereld.
Apple kondigde tevens aan dat Angela Ahrendts, voormalig CEO van Burberry, vanaf volgende week aan de slag gaat als Senior Vice President Retail. Zij zal verantwoordelijk zijn voor de Apple Retail Stores over de hele wereld. Eerder gingen al geruchten rond op het internet over de komst van de topvrouw, maar het moest nog officiëel worden aangekondigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in