Toshiba Research Europe en BT onderzoeken een ‘kwantumsprong’ in encryptietechnologie

Toshiba Research Europe, BT, ADVA Optical Networking en het Nationaal Natuurkundig Laboratorium in Engeland kondigen vandaag de eerste succesvolle proef aan met codes die via kwantumdistributietechnologieën over een ‘live’ glasvezelnetwerk werden verzonden. Dit is het begin van uitgebreider onderzoek naar kwantumcodetechnologie dat leidt tot een verbeterde beveiliging van netwerken.

De technologie zorgt voor gecodeerde sleutels tussen twee gebruikers die beveiligd worden door kwantummechanica. Dit zorgt voor extra beveiliging van de sleutels, naast de bestaande bescherming waar banken en creditcardbedrijven gebruik van maken.
Kwantummechanica identificeert elke poging om sleutels te onderscheppen, doordat afwijkingen kunnen worden gedetecteerd. Als een afwijking opgemerkt is, dan wordt de ‘transactie’ afgebroken en automatisch een nieuwe sleutel verzonden. Omdat het systeem per seconde meerdere kwantumsleutels verzendt, wordt de veiligheid van het glasvezelnetwerk constant bewaakt en worden pogingen om het signaal af te tappen direct geïdentificeerd.
Deze test maakt de weg vrij voor verder onderzoek naar praktische beveiligingstoepassingen van deze technologie. De test is uitgevoerd met behulp van kwantumapparatuur van Toshiba en gemeten en geëvalueerd door de Quantum Detection Group van NPL. Hierbij is gebruikt gemaakt van encryptie-apparatuur van ADVA Optical Networking en BT’s glasvezelverbinding tussen Adastral Park, waar het technologieonderzoek van BT plaatsvindt, en een andere BT-locatie in Ipswich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in