Van fruit machine naar moderne computer

De eerste fruit machines hadden rollen met, je raadt het al fruit afbeeldingen. Gokken was  verboden. Met dit design kreeg niemand argwaan. De machines werden in openbare gelegenheden geplaatst en leken op een snoepautomaat voor kinderen.

Moderne machines 
De oude machines werkte met spanning en veren, hiermee werden de symbolen op de rollen bepaald. Moderne machines maken gebruik van elektronica, om de uitslag te bepalen. Het hart van een gokkast is de random nummer generator (RNG). Staat de gokmachine aan? Dan is deze actief en bezig met het lukraak genereren van nummers. Dit zijn nummers van 0 tot enkele miljoenen met een snelheid van 300 tot 500 per seconde. De generator stopt nooit met werken en je kunt deze niet beïnvloeden. De nummers zijn altijd op toeval gebaseerd.
Alle machines één systeem
Moderne machines in gelegenheden of bij online bij sites zoals Win2Day werken op dezelfde manier. Als je jouw inzet hebt gekozen en op het draaiknop drukt, neemt de machine een paar waardes, die de random nummer generator heeft bepaald, en haalt deze door een computer programma. Hierdoor staat vast welke rollen getoond moeten worden. Dit kost tijd. Slots zijn echter niet zo geprogrammeerd dat zij op een bepaald moment uitbetalen. Elke draai heeft dus dezelfde winkans.
Random Nummer Generator
Om een beter beeld te krijgen van de hoe de machines werken, kun je met de volgende uitleg aan de slag. Neem een gokkast met vijf wielen. Als je op de draaiknop drukt, dan zal de machine vijf getallen lezen vanuit de RNG, deze slaat de machine op. Met het eerste nummer wordt de uitslag van de eerste rol bepaald en zo verder.
Symbolen op de rollen
Om de positie te bepalen, deelt de computer een het willekeurige nummer bij een bepaalde waarde. Denk aan standaars als 16 of 32. Deze werken goed, omdat computer normaal gesproken werken met tweetallen. Dus dit maakt het gemakkelijk om tot een waarde te komen. De uitkomst kan hoger zijn, dan het aantal keuzes op een rol. Dit betekent dan ook dat elke positie op de rol, meerdere nummers toegewezen gekregen heeft.
Beïnvloeding van machine
De machine kan dus beïnvloed worden, door de nummers welke gekoppeld zijn aan elke positie op de wielen te veranderen. Dit is de enige manier waarop iemand een gokkast kan beïnvloeden. Zonder programmeerwerk kom je echter niet ver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in