Voormalig Apple-CEO heeft spijt van ontslaan Steve Jobs

Voormalig Apple-CEO John Scully heeft er spijt van dat hij Steve Jobs ontslagen heeft. Dit liet hij weten in een interview met Times of India. Hij gaf eerder al aan dat hij beter met de raad van bestuur had kunnen overleggen voor hij het besluit nam in 1985. Scully toonde ook spijt dat hij na 1993, toen hij zelf ontslagen werd, niet heeft geprobeerd de ex-CEO over te halen terug te keren.

Nu zegt de voormalige CEO dat met de kennis van nu het een fout was om oprichter Steve Jobs weg te sturen, en dat hij hier onderdeel van was. Anderzijds verdedigt Scully zichzelf weer door te beweren dat Jobs voor zijn ontslag heel anders was dan in 1997, toen hij weer terugkeerde vanwege slechte resultaten bij Apple. Hij was veel volwassener en had meer ervaring als leider terwijl hij voor het ontslag nog volop aan het leren was.
John Scully en Steve Jobs waren het vrijwel nooit met elkaar eens, mede dankzij het feit dat Jobs veel risico nam. Hij had vaak ideeën die financiëel gezien onmogelijk uit te voeren waren toendertijd. Scully was duidelijk tegen innovatie op grote schaal. Uiteindelijk bleek echter dat Jobs dit allemaal niet voor niets deed. Want toen hij terugkeerde lukte het hem om het één van de grootste en beroemdste bedrijven ter wereld te maken. En dat blijft zo, ook onder leiding van huidig CEO Tim Cook.
Onlangs bleek trouwens al hoe Jobs te werk ging bij de eerste iPhone. Zo dreigde hij ontwerper Greg Christie bij het project weg te halen als hij niet op tijd klaar zou zijn. Christie was mede verantwoordelijk voor het ontwerp van het ‘slide-to-unlock’-scherm en de muziekspeler. Alle presentaties binnen het bedrijf werden gehouden in ruimtes zonder ramen. In deze ruimte waren ook slechts een paar medewerkers toegestaan, schoonmakers waren absoluut niet welkom. Daarnaast moest iedereen die aan het project meewerkte thuis een computer in een aparte kamer gebruiken en alle bestanden en beelden van de iPhone versleutelen. Dit deed Jobs om de concurrentie voor te zijn, zodat Apple het eerste bedrijf zou zijn met een telefoon met geïntegreerde muziekspeler en een touchscreen in plaats van toetsenbord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in