Apple eist heropening patentzaak tegen Samsung en wil toestellen verbieden

Apple heeft na een uitspraak van de jury dat eerder deze maand gedaan werd een nieuwe klacht ingediend. Verschillende Samsung-toestellen zouden inbreuk maken op patenten van het Amerikaanse bedrijf. Gisteravond (Nederlandse tijd) vroeg Apple een verbod aan voor deze toestellen. Eveneens moet een rechtszaak, waarin eerder werd bevonden dat Samsung $119,6 miljoen dollar moet betalen, heropend worden.

In deze rechtszaak eiste Apple $2,2 miljard dollar, wat overigens nog weinig is vergeleken met de schade die het bedrijf mogelijk echt geleden heeft. De jury vond dit echter een te overdreven hoog bedrag en besloot het dan ook flink omlaag te trekken. Ook omdat niet alle patenten geschonden werden; Samsung werd schuldig bevonden voor inbreuk op drie van vijf patenten. Apple vindt alsnog dat de schadevergoeding hoger moet én dat meer toestellen van Samsung een verbod krijgen.
Een gerucht dat eerder rondging, waarbij Apple en Samsung met elkaar willen gaan samenwerken is met dit nieuws volledig van de baan. Men dacht dat de bedrijven het bij wilde leggen. Geheel onlogisch klonk het ook niet, nadat Apple en Google vorige week wel zo’n besluit namen. De patentoorlog tussen Apple en Samsung blijft doorgaan, zo blijkt wel weer heel duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in