Apple koopt Beats Music & Beats Electronics

Na wekenlang speculeren is het dan toch officiëel geworden. Apple heeft Beats Electronics overgenomen. Het bedrijf staat bekend om zijn hoofdtelefoons en speakers. Ook beschikt Beats over een onlangs geïntroduceerde streamingdienst ‘Beats Music’, welke het tegen Apple’s equivalent iTunes Radio op moet nemen. Het overnamebedrag bedraagt maar liefst $3 miljard dollar wat geruchten die eerder vandaag verschenen bevestigt.

De overname is zoals net genoemd zeker niet onverwachts. Eerder liet de Financial Times nog weten dat Apple en Beats Electronics met elkaar in gesprek waren. Maar zoals altijd bij dit soort berichten is het slim om het te bestempelen als een gerucht. Immers, we komen er vanzelf wel achter of het klopt of niet. Later verscheen nog een video van Dr. Dre waarin acteur Tyrese Jackson hem feliciteerde met de overname. Hij noemde hem de eerste miljardair in de hip-hop-wereld.
Beats Electronics wordt weliswaar niet geleid door Dr. Dre, maar door CEO Jimmy Lovine. Toch speelt Dre wel degelijk een grote rol in het succes van het bedrijf. Lovine zal aan de slag gaan als speciaal adviseur voor Apple-CEO Tim Cook. Althans, dat meldde The New York Times eerder nog. Ook Dre krijgt een baan bij Apple.

V.l.n.r.: Jimmy Lovine (Beats), Tim Cook (Apple), Dr. Dre (Beats), Eddy Cue (Apple)
Het overnamebedrag van $3 miljard dollar is een bevestiging op wat vandaag al meermaals genoemd werd in nieuwsberichten. Apple zou het bedrag verlaagd hebben van $3,2 miljard dollar. De officiële reden hiervoor is helaas niet bekend.
Eddy Cue, Senior Vice President Internet Software & Services benadrukte dat muziek in het DNA van Apple zit en dat zal altijd zo blijven. Door de overname moet de muziek line-up van het bedrijf meer dan ooit versterkt worden. Beats is bekend geworden door de vele sterren als Lady Gaga, Lil Wayne en Nicki Minaj, die allemaal een eigen ontworpen hoofdtelefoon op de markt hebben gebracht. Natuurlijk onder vermelding van de bekende ‘b’ die zich op de producten van Beats bevindt.
Ook een leuk feitje om te vermelden voor de fans van Beats Electronics is dat de producten van dit bedrijf met de overname voortaan in nog meer landen verkrijgbaar zullen zijn in de Apple Online Store en Apple’s Retail Stores. Tevens zal een select aantal Apple Authorized Resellers de producten gaan verkopen.

2 REACTIES

    • Tot zover bekend is is Apple alleen van plan met de overname van Beats de verkoop van muziek te stimuleren. En dat zal niet met een prijsverhoging voor de producten zijn, kan ik je verzekeren. Het is onduidelijk wat Apple's werkelijke plannen zijn, daar horen we later wellicht meer over. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in