Apple wint rechtszaak, Samsung moet boete van $119,6 miljoen betalen

Inmiddels zijn techgiganten Apple en Samsung al een hele tijd verwikkeld in een patentstrijd. Onlangs begonnen de bedrijven een tweede grote rechtszaak waarbij ze elkaar eveneens beschuldigen van patentschending. De jury heeft na zo’n drie dagen besloten dat Samsung drie van de vijf patenten van Apple schendt en hiervoor $119,6 miljoen dollar voor betaald moet worden. Het bedrag waar de jury over spreekt is beduidend lager dan waar Apple op hoopte, maar is wel een overwinning voor Apple.
Ook Apple heeft echter patenten geschonden volgens de jury. Het betreft hier patent ‘449, die bedoeld is voor het opnemen en reproduceren van digitaal beeld en spraak. Een groot verschil is dat Apple maar $158.400 dollar hoeft te betalen.
Apple vond dat Samsung $2,2 miljard dollar moest betalen voor de schade die ze hebben geleden voor de schending van hun patenten. Samsung eiste op haar beurt $6,2 miljoen dollar als schadevergoeding.
Tijdens de gehele rechtszaak kwamen verschillende mensen van zowel Apple als van Samsung en zelfs Google aan het woord. Zij legden uit hoe onder andere de ontwikkeling van iOS en Android verliepen. De huidige rechtszaak betrof apparaten waaronder de Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Tab 10.1, de iPhone 4 / 4S /5, the iPad 2 / 3 / 4, de iPad mini, en de vierde en vijfde generatie iPod touch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in