Apple’s VP Public Relations Katie Cotton met pensioen

Berichten omtrent het nieuws verschenen eerder al, maar vandaag is het zover. Katie Cotton, wie voor een lange tijd Apple’s Vice President van Public Relations (PR) was, gaat met pensioen. Ze werkte maar liefst 18 jaar voor het Amerikaanse bedrijf met als doel de geheimzinnigheid te waarborgen, maar ook voor de algemene PR-zaken.

Cotton was voornamelijk verantwoordelijk voor het geheimhouden van nieuws rondom bijvoorbeeld nieuwe iPhones, iPads, software enzovoort. En dat is een lastige taak. Want je wordt constant overspoeld met vragen over deze zaken waar je nooit op in moet spelen. Dat zou het imago van het bedrijf kunnen schaden. De PR-vrouw had ook de taak om het nieuws rondom bepaalde aankondigingen te controleren. Ze regelde bovendien ontmoetingen met executives voor persrelaties. Ze verzorgde tevens Apple’s imago en de presentaties van het bedrijf.
Kara Swisher van Re/code vertelde over Cotton’s strategie. Ze zou ‘agressief’ zijn geweest, maar wel op een manier zoals dat hoort in het managementswezen. Ze negeerde ook regelmatig telefoontjes, reageerde met nutteloze antwoorden enzovoort. Allemaal maatregelen om de geheimen van Apple binnen te houden. Ze zorgde ervoor dat de producten van het bedrijf op z’n best aan de consument getoond werden.
Met andere woorden, ze was erg belangrijk voor Apple. Terwijl veel mensen, waaronder ikzelf, tot voor het nieuws over haar vertrek nog nooit gehoord had van Katie Cotton. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in