BT’s derde Nederlandse datacenter – in Rotterdam – officieel geopend

Vanmiddag openden Fred van Beuningen, Directeur van Rotterdam Partners, en Joris van Oers, CEO BT Benelux, samen – in het bijzijn van een groot aantal klanten, potentiële klanten en partners – BT’s derde datacenter in Nederland.
                           

De nieuwe locatie biedt in eerste instantie een server-ruimte van 1.200 vierkante meter met een maximaal vermogen van 2.400 kW. Hiermee vergroot BT zijn capaciteit in de Benelux met bijna vijftig procent, inspelend op de toegenomen vraag naar cloudgebaseerde diensten. Klanten kunnen profiteren van een geautomatiseerd aanbod van gevirtualiseerde server- en opslagcapaciteit of ervoor kiezen om hun eigen apparatuur in een beveiligde omgeving te plaatsen.
De keuze viel op Rotterdam vanwege de aanwezigheid van veel grote nationale en internationale bedrijven in de regio, alsook de gunstige ligging ten opzichte van BT’s eigen netwerk en de datacentra in Amsterdam en Nieuwegein. Hierdoor ontstaat wederom een dual datacenter concept wat belangrijk is voor de toegang tot, en continuïteit van, kritische bedrijfsapplicaties en -data.
De combinatie met BT’s expertise op het gebied van spraakdiensten maakt de locatie ook zeer geschikt voor de ondersteuning van samenwerkingsdiensten van partners zoals Microsoft en Cisco. BT beschikt wereldwijd over meer dan 45 datacenters.
Het datacenter voldoet aan de Europese datacenter energiegedragscode. In lijn met BT’s Energy Efficiency Plan (EEP) 2013-2016 is de ambitie om een Energy Usage Effectiveness (EUE) niveau van 1.2 of zelfs lager te behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in