Eddy Cue en Jimmy lovine bij Code Conference

Eddy Cue, SVP Internet Software & Services bij Apple, en Jimmy lovine van het inmiddels overgenomen Beats Electronics waren vannacht bij de Code Conference. Zij deden een hoop uitspraken, waaronder een paar opmerkelijk. Zo noemde Jimmy lovine Apple’s EarPods slecht. Eddy Cue benadrukte het succes van de Apple TV nogmaals, maar plaatste wel wat kanttekeningen bij de tv-ervaring op dit moment. Daarnaast liet hij weten dat Apple nu de beste productenline-up in 25 jaar heeft.

Apple nam gisteren Beats Music & Beats Electronics over voor een bedrag van $3 miljoen dollar. Natuurlijk hoort er bij zo’n grote overname een interview. En wel met Walt Mossberg en Kare Swisher bij de Code Conference.
Jimmy lovine vindt dat Apple’s oordopjes erg slecht zijn, maar daarentegen de iPhone wel een zeer goed uitgedacht product is. Voor hem is dat ook de reden voor de in zijn ogen minder goede kwaliteit van de oordopjes. “It’s not their responsibility to make good headphones. They make phones.”, aldus lovine. Beats zou het beter hebben aangepakt, omdat ze een hele generatie de wereld van audio in hebben gedraaid. En hij heeft zeker wel een punt, want de verkoopcijfers van de producten van Beats zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Tegenwoordig zie je ze ook overal op straat: jongens met een hoofdtelefoon met de bekende ‘b’ van Beats.
Apple’s Eddy Cue, die ook weleens de iTunes-baas van het bedrijf wordt genoemd reageerde lachend op Lovine’s uitspraak: “We make the best headphones that come in the box. When you want to make incredible sound, it costs more money.”. En omdat Beats-oordopjes nogal wat kosten, zal de kans klein zijn dat deze met de iPhone meegeleverd zullen worden. Want voor Apple’s eigen oordopjes zou je los normaal €29 euro betalen. In principe krijgt de consument deze daarom ook gratis bij de aankoop van een iPhone. Die van Beats zijn simpelweg te duur om gratis mee te geven.
Eddy Cue heeft in het interview ook gezegd dat de Apple TV een miljardenbusiness is, maar de tv-ervaring gewoon slecht is. Dat komt omdat er heel veel rechtenkwesties zijn omtrent de televisiewereld. Niet alles is mogelijk te maken op de settopbox zonder daarvoor een hoop te moeten regelen. Van de Apple TV zijn maar liefst 20 miljoen exemplaren verkocht, wat op miljardenbusiness op jaarbasis is. En dat is bijzonder voor een product dat nooit echt in de schijnwerpers heeft gestaan. Er is de afgelopen tijd steeds meer live-content toegevoegd, er is een koppeling met iCloud gemaakt en meer. Volgens Cue gaat het dan ook fantastisch.
Hij klaagde echter nog over verschillende zaken. Je kunt bijvoorbeeld nog geen opslag beheren. Je moet nog onthouden of je iets hebt opgenomen. Cue vindt dat totaal niet passen bij de hele gebruikservaring van de Apple TV. “Er is nog een lange weg te gaan met de tv”. Interview Swisher vroeg zich af waarom Apple er dan niets aan doet, waarop Cue antwoordde dat het vanwege de betrokkenheid van alle bedrijven erg complex is de problemen op te lossen. Jimmy lovine wees nog op een ander probleem dat voorkomt, en wel het vinden van interessante content. Hij is niet tevreden met hoe de Apple TV aanbevelingen doet voor films, waardoor het vaak erg lang duurt voor je iets hebt gevonden dat aansluit bij je interesses.
Wat Eddy Cue ook nog vertelde aan Walt Mossberg is dat de productenline-up van Apple de grootste is sinds hij er 25 jaar geleden aan het werk ging. Hij wilde niet ingaan op wat we precies kunnen verwachten, maar het spreekt voor zich dat we daar later dit jaar meer over te horen zullen krijgen. Komende maandag presenteert Apple iOS 8, OSX 10.10 en wellicht meer aan de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in