Schadevergoeding in rechtszaak tussen Apple en Samsung blijft gelijk

Afgelopen zaterdag won Apple een rechtszaak tegen Samsung waarbij het Amerikaanse bedrijf $119,6 miljoen dollar krijgt van de tegenpartij wegens schending van meerdere patenten. Men was het er echter niet helemaal mee eens, omdat de schadevergoeding veel lager is uitgevallen dan de $2,2 miljard dollar die geëist werd. Na beraad door de jury is besloten dat het bedrag zo blijft.

Samsung heeft drie van vijf patenten van Apple geschonden. Bij één van de volgens de jury niet geschonden patenten vond Apple dat er alsnog beter naar gekeken moet worden. Uiteindelijk besloten zij dit vandaag te doen en dezelfde dag nog een oordeel te vellen. De jury liet weten dat Samsung dit ene patent niet geschonden heeft.

Het betreft een patent waarbij de Galaxy S II net als verschillende andere toestellen het Apple-patent op een ‘autocomplete’-functie gebruikt. Apple had toch $4 miljoen dollar extra aan schadevergoeding kunnen krijgen, maar omdat voor een andere patentschending hetzelfde bedrag van het totaal werd gehaald is de schadevergoeding gelijk gebleven. Wellicht blijft het hier niet bij, want de bedrijven zullen weldra de beslissing van de jury aanvechten.
Omdat zowel Apple als Samsung veel in hun kas hebben vallen de schadekosten voor hen heel laag uit. Volgens experts moet de uitspraak van de rechter niet worden gezien als overwinning voor Apple. Het bedrijf hoopte Samsung te kunnen ruïneren met een hoge schadevergoeding, maar het mocht niet baten. De bedrijven zijn al jaren verwikkeld in wereldwijde rechtszaken. In 2012 kreeg Apple nog een flinke schadevergoeding, nadat Samsung een reeks aan patenten geschonden had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in