Slimme landbouw: Orange Business Services levert M2M-connectiviteitsdiensten aan Dacom

Orange Business Services levert een schaalbaar communicatie-infrastructuur en beheerde machine-to-machine- (M2M-) connectiviteitsdiensten aan Dacom, een innovatief high-tech bedrijf dat ICT- en sensoroplossingen ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven over de hele wereld, die voor geoptimaliseerde rendement zorgen. De beheerde M2M-oplossing van Orange Business Services zorgt ervoor dat Dacom in staat is om tienduizenden aangesloten apparaten van landbouwklanten in meer dan 30 landen wereldwijd te verbinden.


Dacom gebruikt M2M-technologie om succes in de landbouw mogelijk te maken
Dacom is een innovatief high-tech bedrijf dat gespecialiseerde hardware, software en online adviesdiensten levert aan akkerbouwbedrijven en de wereldwijde agribusiness. Alle gegevens worden op hetzelfde platform bijeengebracht, voor ongeëvenaarde flexibiliteit. Door de schaalbare communicatie-infrastructuur verzamelt Orange Business Services de informatie van Dacom’s  aangesloten apparaten en sluist die door, inclusief sensoren zoals weerstations en bodemvochtsensoren. Door sensortechnologie met kennis van het internet en de wetenschap te combineren, kunnen telers hun productieproces voortdurend controleren en fine-tunen gedurende het groeiseizoen. Ze kunnen informatie over de gewassen op eenvoudige wijze delen met de omringende partners. De agribusiness kan doorlopend anticiperen op de levering van grondstoffen en voor optimalisatie zorgen door veldgegevens en slimme modules te raadplegen. Dit heeft als gevolg dat zij een maximaal rendement behalen, door economisch gezond en verantwoord gebruik van landbouw-input. Denk aan chemicaliën, water en voedingsstoffen.
M2M-oplossing van Orange Business Services zorgt voor vele bedrijfsvoordelen
Orange Business Services’s schaalbare infrastructuur garandeert betrouwbare en naadloze gegevensoverdracht. Dit gaat door het internationale Orange M2M-communicatienetwerk. Dacom bereikt zichtbare bedrijfsvoordelen doordat het bedrijf één wereldwijde partner heeft voor de algehele M2M-communicatie-infrastructuur. Denk aan:
  • Naadloze bestelling, activatie en tracking van een SIM-kaart via een speciale portal;
  • Eén prijs per SIM-kaart ongeacht de locatie; en
  • Schaalbare connectiviteit in 220 landen en gebieden.

“De M2M-communicatie-infrastructuur die Orange Business Services geleverd heeft, is noodzakelijk voor Dacom’s go-to-market-strategie waarbij klanten om wereldwijde ondersteuning en connectiviteit vragen,” zegt Janneke Hadders, Managing Director Dacom. “Orange is onze partner naar keuze omdat het bedrijf een grote internationale aanwezigheid heeft en over vele ambities rondom slimme landbouw beschikt. De samenwerking heeft potentie om ons te ondersteunen in beheerde diensten voor Dacom’s platform, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst.”
Orange Business Services beschikt over ongeëvenaarde expertise op het gebied van slimme landbouw
Smart agriculture, oftewel slimme landbouw, is een leidende verticale markt zoals ook vastgelegd in het Orange smart cities & territories strategisch programma, met als ambitie om de landbouw en agri-food een divers, coherent en totaaloplossingspakket te kunnen bieden. Digitale diensten worden steeds toegankelijker in de landbouwsector en boeren zijn steeds meer op de hoogte van de kansen die de nieuwe technologieën bieden. Orange Business Services levert pakketten die de landbouw ondersteunen, onder andere oplossingen voor veldsensoren, machines en monitoring van vee, tracking en traceerbaarheid van landbouwmachines en controle van verzendkosten.
“Door de focus te leggen op slimme landbouw wil Orange Business Services de stakeholders in de landbouwsector laten profiteren van alle expertise als operator en integrator. Dit doen we door een open en innovatieve aanpak erop na te houden,” zegt Alain Stas, Managing Director Orange Business Services Benelux. “We geloven sterk dat we door onze oplossingen te combineren met de oplossingen van Dacom, boeren kunnen helpen bij het gebruik van digitale diensten en de besluitvorming van dag tot dag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in