Symantec onthult nieuwe geavanceerde beveiligingsaanpak

Symantec (NASDAQ: SYMC) kondigt een nieuwe aanpak aan voor ‘Advanced Threat Protection’ (ATP). Het bedrijf introduceert een geïntegreerd stappenplan met innovatieve beveiligingsoplossingen om complexe problemen van klanten op te lossen. Kenmerkend voor de aanpak zijn twee nieuwe diensten: Symantec Managed Security Services – Advanced Threat Protection en Symantec Advanced Threat Protection Solution. Deze programma’s voorkomen cyberaanvallen door meldingen en kennis van eerdere aanvallen te combineren. Bedrijven die werken met deze programma’s profiteren van de samenwerking tussen meerdere beveiligingsprogramma’s en -technieken.

Cyberaanvallen blijven zich ontwikkelen en Symantec past zijn diensten hier continu op aan. De nieuwe ATP-inspanningen worden gevoed met input over bedreigingen vanuit de bestaande e-mail- en internetbeveiligings- en endpointoplossingen. Deze input is afkomstig van maar liefst 200 miljoen endpoints, 8,4 miljard e-mailberichten en 1,7 miljard websiteverzoeken per dag.
Terwijl oplossingen die gebaseerd zijn op beveiligingsnetwerken vaker gezien worden als antwoord op geavanceerde bedreigingen, worstelen IT-afdelingen nog steeds met een grote hoeveelheid problemen en de uitdagingen van handmatige processen. Deze moeten worden aangepakt in een periode waarin sprake is van een personeelstekort en een gebrek aan de nodige expertise om deze problemen te kunnen aanpakken. Organisaties zijn hierdoor kwetsbaar en vaak onnodig blootgesteld aan risico’s.
“Om een succesvolle bescherming te bieden tegen de gerichte aanvallen waarmee we tegenwoordig te maken hebben, is het nodig om je niet alleen op preventie te richten maar ook op het opsporen en actief reageren op mogelijke aanvallen,” aldus Brian Dye, Senior Vice President van Symantec’s informatiebeveiliging. “Netwerkbeveiliging alleen is niet voldoende. Criminelen richten zich op alle controlepunten, van toegangspoorten en e-mail tot aan de endpoints. Organisaties hebben voor al deze controlepunten behoefte aan geïntegreerde beveiligingsoplossingen, die over een adequaat reactievermogen en wereldwijd kennisnetwerk beschikken. Met de nieuwe ATP brengt Symantec deze benodigde oplossingen op de markt.”
De oplossing voor opsporingsproblemen
In juni lanceert Symantec tevens Symantec Managed Security Services -Advanced Threat Protection (MSS-ATP) als onderdeel van de nieuwe ATP-aanpak. Dit is een beheerde dienst die de tijd die nodig is voor het opsporen van en reageren op beveiligingsrisico’s significant reduceert. De dienst reageert op beveiligingsincidenten door de endpoint-beveiliging met producten van externe netwerkbeveiligingsleveranciers te integreren.
Het resultaat is een datapakket dat klanten in de gelegenheid stelt snel en effectief grip te krijgen op onbekende en zero-day aanvallen die de traditionele beveiligingsoplossingen ontwijken, zodat zij deze kunnen herstellen. Door serieuze bedreigingen te herkennen en voorrang te geven, kunnen IT-organisaties valse meldingen en onnodige kosten reduceren. Bovendien zijn ze ervan verzekerd dat ze op deze manier beveiligingsmaatregelen maximaliseren.
Symantec’s Advanced Threat Protection Alliance bestaat uit een ecosysteem van netwerkbeveiligingspartners. Momenteel bestaat het uit: Check Point Software Technologies, Palo Alto Networks en Sourcefire (nu een onderdeel van Cisco). Dit ecosysteem helpt gebruikers om zich zo nog beter en sneller te weren tegen de meest kritieke incidenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in