Synology presenteert DiskStation DS414slim

Synology introduceert de DiskStation 414slim, een zeer compacte 4-bay NAS-server, ontworpen voor thuisgebruikers en kleine bedrijven die ruime netwerkopslagcapaciteit zoeken in een klein toestel.
“De DS414slim biedt de complete functionaliteit van Synology DiskStation Manager zodat gebruikers kunnen profiteren van alle mogelijkheden die DiskStation biedt, maar dan in een zeer klein formaat”, zegt Nicole Lin, product manager bij Synology.

De DS414slim draait op een CPU met Floating-Point Unit (FPU) en is voorzien van 512MB geheugen voor optimale prestaties. In een Windows-omgeving behaalt de DS414slim gemiddelde lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 110,91MB/sec en 54,53MB/sec. Verder is deze DiskStation uitgerust met twee USB 3.0-poorten voor snelle uitwisseling van data met externe opslagmedia. Om de hoogste beschikbaarheid te kunnen garanderen, is de DS414slim voorzien van twee Gigabit LAN-poorten, waarbij bij uitval van een van deze poorten de netwerktaken automatisch worden overgenomen door de tweede (‘fail-over’). Verder kunnen harddisks makkelijk en zonder gereedschappen worden geïnstalleerd of uitgewisseld, waarbij de DiskStation niet uitgeschakeld hoeft te worden.
De DS414 is een stille en energiezuinige NAS-server, voor geluidsarme 2,5-inch harddisks of SSD’s en een 60mm ventilator die makkelijk vervangen kan worden. Een optimale luchtstroming binnen de behuizing zorgt ervoor dat alle onderdelen zo koel mogelijk blijven, ook als de DiskStation 24/7 aan staat. De DS414slim verbruikt slechts 15,48 watt aan energie. Het energieverbruik kan nog verder omlaag gebracht worden door de Wake on LAN/WAN functie in te schakelen en de NAS vervolgens automatisch volgens een klokschema in en uit te schakelen.
De DS414slim draait op DiskStation Manager (DSM) 5.0, een intuïtief besturingssysteem dat vele mogelijkheden biedt om de productiviteit van gebruikers te verhogen en hun werk te vereenvoudigen, via een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking.
Prijs en beschikbaarheid
De Synology DiskStation DS414slim is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €220 (excl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in