Update voor WWDC-app in aanloop naar Worldwide Developers Conference 2014

Apple heeft een update uitgebracht voor de bekende WWDC-applicatie voor de iPhone, iPad en iPod touch. Reden hiervoor is het Worldwide Developers Conference 2014, welke op 2 juni van start gaat en een week duurt. Tijdens het evenement kunnen ontwikkelaars leren hoe ze bepaalde functies in hun applicatie kunnen bouwen met behulp van API’s. Maar het belangrijkste gedeelte van het evenement vindt toch plaats op de eerste dag: de keynote.

Tijdens de keynote-presentatie, die om 19:00 (Nederlandse tijd) begint en onder meer gehouden wordt door Apple’s eigen CEO Tim Cook, Phil Schiller (SVP Worldwide Marketing), Craig Federighi (SVP Software Engineering) en meer, worden verschillende aankondigingen gedaan. De tot nu toe belangrijkste zijn iOS 8, OSX 10.10/Syrah, een nieuwe Apple TV, de iWatch en wellicht zelfs meer. 
Hoewel het altijd een kwestie is van wachten tot de presentatie voordat je gaat nadenken over wat er precies allemaal nieuw zal zijn, staat het internet inmiddels vol met geruchten.  Zo krijgt iOS 8 waarschijnlijk een nieuwe app genaamd Healthbook, Tips, TextEdit en Preview. Ook zou de Maps-applicatie voorzien gaan worden van informatie over het openbaar vervoer, zoals nu al het geval is bij Google Maps. Natuurlijk blijft het hier niet bij. Wat wel 99% zeker is, is dat iOS 8 niet zo’n drastisch grote update zal zijn als iOS 7, welke een jaar geleden aangekondigd werd. Voor de oudere apparaten bleek het funest, omdat deze simpelweg de performance niet hebben. iOS 8 is waarschijnlijk een stuk stabieler en zal op de laagst ondersteunde apparaten – waaronder de iPhone 4S – prima werken.
Voor OSX 10.10 wordt als belangrijkste vernieuwing een compleet ander design verwacht. Naar verluidt gaat alles net als bij iOS 7 ‘plat’ worden en misschien ook diepte krijgen. Als er een nieuwe Apple TV komt, dan krijgt deze volgens de laatste geruchten géén nieuw design, maar wel een nieuwe processor: een 64-bit A7-chip. Tevens moet een software-update ervoor gaan zorgen dat de settopbox, eveneens de tweede- en derde generatie modellen toegang krijgen tot een aangepaste App Store waar je applicaties en games kunt downloaden en kopen.
De iWatch zou vooral naadloos samenwerken met de iPhone om informatie te leveren en te tonen over je gezondheid en om meldingen in één oogopslag te kunnen zien aankomen.
Als je zelf de aankondigingen tijdens de keynote wilt volgen, dan kan dat heel eenvoudig. Apple kondigde eerder al aan dat je mee kunt kijken op je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of in je webbrowser. Kun je er niet bij zijn, maar je wilt wel alles te weten komen, houd dan de blog in de gaten. Als er een bèta van iOS 8 wordt uitgebracht – en het kan al met heel veel zekerheid worden gezegd dat dit zal gebeuren – probeer ik deze zo snel mogelijk binnen te halen. Zo kan ik je zelfs nog meer vertellen over de fantastische nieuwe features van de nieuwe iOS-versie, maar ook over de performance op de iPhone 4S. Immers, er zijn nog best veel mensen met dit toestel en ze hopen niet dat ze net zoveel problemen krijgen als iPhone 4-gebruikers hadden met iOS 7.
Uiteraard hoop ik op een gezellige avond en interessante aankondigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in