Apple eert LGBT-community San Francisco met vlag en t-shirts

Het is niet nieuw dat Apple enorm gedreven is als het gaat om acceptatie van homoseksuelen, transgenders enzovoort. CEO Tim Cook zou zelfs naar alle waarschijnlijkheid zelf homoseksueel te zijn, al heeft hij dit nooit openlijk bevestigd. Voor het in Silicon Valley gevestige bedrijf is er in elk geval reden genoeg om deze week de bekende regenbloogvlag uit te hangen. Hiermee wil Apple laten zien dat het de LGBT-community volledig steunt.
In San Francisco vindt nu de Pride Week plaats waarbij de aandacht gaat naar de LGBT-community. Voor zij die niet weten wat ‘LGBT’ betekent: het staat voor Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (lesbisch, homo, bi en transgender).
Er worden deze week ook t-shirts uitgedeeld met het Apple-logo met een regenboogkleurige rand en daaronder de tekst ‘Pride’. Je kunt deze krijgen door bij het hoofdkantoor op 1 Infinite Loop binnen te lopen. Het kost uiteraard niets. Je kunt overigens als je er toch al bent meteen een bezoekje brengen aan de Apple Company Store.
Apple houdt zich sinds de dood van wijlen CEO Steve Jobs steeds meer bezig met aandacht voor mensen die nog steeds niet geaccepteerd zijn vanwege hun geaardheid. Daarmee tonen ze hun ware aard; niet die van een normale technologieconcern. Nee, dat ze een mens zijn en anderen ook zo beschouwen, ongeacht hun voorkeur. Tim Cook sprak eerder op de Auburn University nog over mensenrechten, homorechten en discriminatie. Zijn toespraak is hieronder te bekijken.


De foto’s in dit artikel zijn respectievelijk afkomstig van @drahardja en @jmsnewyork.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in