Apple splitst aandelen

Herinner je je nog dat Apple bij de aankondiging van de kwartaalresultaten eind april liet weten dat haar aandelen gesplitst zouden gaan worden? Dat is vandaag eindelijk officiëel volgens plan ingegaan. Het houdt in dat het aandeel dat oorspronkelijk op inmiddels ruim $645 per aandeel stond gesplitst door zeven naar zo’n $92 per aandeel. Ongunstig is het helemaal niet, integendeel zelfs. We leggen uit waarom.

Door de splitsing van de aandelen moeten nog meer mensen geïnteresseerd gaan raken in het kopen van ‘een deel van Apple’. En dat is logisch, nu de prijs per aandeel een stuk lager ligt. Immers, iemand die geld heeft – en dat hoeft geen fortuin te zijn – kan nu voor $92 in plaats van $645 een aandeel kopen. Vooral voor kleine beleggers is de splitsing erg gunstig. Mensen die al een aandeel bezitten, krijgen nu zelfs zes extra aandelen na de aandelensplitsing. En uiteindelijk wordt de handel hiermee over het geheel bevorderd. 
Bron: NRCQ
Het kopen van aandelen kan via partijen als Alex, Binck, en zelfs je eigen bank, mits deze het handelen in aandelen van NASDAQ aanbiedt. Vanaf 14:30 zou je al aandeelhouder van Apple kunnen zijn. Let wel: “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”. Dit moet je goed in de achterhoofd houden bij de aanschaf van aandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in