Apple verlaagt prijzen iPod touch, 16 GB-variant krijgt camera

Apple heeft vandaag de prijzen van de iPod touch verlaagd. De 16 GB-variant krijgt net als de 32- en 64 GB-varianten weer een camera. Deze veranderingen zijn mogelijk Apple’s antwoord op de dalende verkopen van de iPod.

Het is niets nieuws als je zegt dat de iPod touch sinds de afgelopen paar jaar amper nog verkoopt. De laatste keer dat Apple met positieve cijfers over het apparaatje kwam was in eerste kwartaal van 2013, toen er 12,7 miljoen exemplaren werden verkocht. Daarna gingen er steeds minder over de toonbank. Sinds het eerste kwartaal van 2011 zijn er zelfs nog nooit zo weinig verkocht; het afgelopen kwartaal lag het aantal op slechts 2,7 miljoen. Met andere woorden, Apple moest wel met een oplossing komen om te zorgen dat er hopelijk toch nog wat meer interesse wordt getoond voor de populairste iPod op dit moment. 

En een prijsverlaging helpt volgens mij altijd, toch? De iPod touch is nu verkrijgbaar tegen de volgende prijzen:
  • 16 GB: €199 (voorheen €239)
  • 32 GB: €249 (voorheen €319)
  • 64 GB: €299 (voorheen €419)

Toen Apple samen met de iPhone 5 de iPod touch van de vijfde generatie aankondigde (review) besloten ze alleen met een model met 32 en eentje met 64 GB te komen. Geen 16 GB dus, maar daar kwam later verandering in. Echter, om de kosten zo laag mogelijk te houden werden de iSight-camera achterop en de iPod touch loop verwijderd bij dit model. Deze dingen zijn nu weer terug. Met andere woorden, je krijgt nu voor minder geld alsnog een volwaardige iPod touch. En hij doet het nog steeds goed, met zijn dual-core A5-chip, 5 megapixel camera en natuurlijk iOS 7. Binnenkort kun je zelfs updaten naar iOS 8. Dus de mediaspeler is nog niet verouderd, hoor.

De iPod touch was jaren geleden behoorlijk populair, vooral onder jongeren die zich geen smartphone konden verloorloven. Tijden veranderen, en de smartphone is dan ook niet meer weg te denken in onze generatie. Mensen kopen nu een iPhone of een andere smartphone en kunnen hier net zoveel mee als met een iPod touch. Nog meer zelfs, zoals bellen, sms’en, WhatsAppen (op dit moment wordt de app niet ondersteund op de iPod touch), mobiel internetten enzovoort. Toch lijkt Apple niet bereid te zijn de iPod touch uit de schappen te gaan halen, want er gaat al een gerucht dat het bedrijf samen met een nieuwe iPhone in september een nieuwe versie zal aankondigen.

De iPod touch is verkrijgbaar via de Apple Online Store en natuurlijk in de Apple Retail Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in