Batterijvretende apps in iOS 8 sluiten automatisch af

Het is je vast weleens opgevallen dat het batterijpercentage van je iPhone of iPad bij een applicatie als Instagram ineens snel daalde. Of dat het apparaat snel warm word bij niet al te lang gebruik van deze app. Dat komt omdat Facebook constant gebruik maakt van je netwerkactiviteit en de volle kracht van je processor vraagt. Daardoor loopt de batterij erg snel leeg en de processortemperatuur loopt hoog op. Dit moet met iOS 8 gaan veranderen: applicaties worden in het ergste geval gewoon automatisch afgesloten.

Dit werd ontdekt bij één van de videosessies van het WWDC 2014, ‘Writing Energy Efficient Code, Part 2′. Na ongeveer 7 minuten en 30 seconden wordt er een dia getoond over achtergrondverbruik van de CPU. Een applicatie wordt afgesloten als deze een bepaalde waarde bereikt. Onduidelijk is om welke waarde het precies gaat, dat deelt Apple dan weer niet met ons. Dit gebeurt allemaal op de achtergrond, de gebruiker hoeft dus zelf niets te doen. Zodra een applicatie automatisch wordt afgesloten door iOS, zal de ontwikkelaar ervan hier ook op de vingers voor worden getikt om het probleem op te lossen.

Wat na 35 minuten en 30 seconden ook blijkt is dat VoIP-apps zoals Skype met iOS 8 niet meer zelf de verbinding tussen server en iPhone regelen. Apple’s eigen PushKit neemt het voortaan over, wat voorkomt dat applicaties hun kunstmatige verbinding te lang open laten staan. Dit was voorheen namelijk een aanslag op de batterijduur. De Facebook-app is één van de applicaties die veel energie verbruiken, omdat het de hele tijd verbinding blijft houden. PushKit moet ervoor gaan zorgen dat je toch bereikbaar blijft middels onder andere pushberichten, zelfs wanneer de desbetreffende applicatie uit het multitaskingscherm is gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in