Binnenkort eindelijk Nederlandse Siri?

Toen Apple begin deze maand iOS 8 aankondigde werden de Nederlanders toch weer even teleurgesteld: er zou geen ondersteuning gaan komen voor Siri in het Nederlands. Met andere woorden, drie jaar na de release van de iPhone 4s moeten wij nog steeds in een andere taal zoals Engels praten om het weer op te vragen, iemand te bellen of iets anders. Wel zal iOS 8 dicteren in het Nederlands mogelijk maken. Binnenkort moet er echter verandering in gaan komen: Apple zoekt iemand om de spraakassistent beschikbaar te maken in onze taal.
Volgens de nieuwe vacature zoekt Apple naar een gedreven persoon die Nederlands als moedertaal gebruikt, de Nederlandse markt kent en andere vreemde talen goed beheerst. Ook moet je over vaardigheden op technisch gebied beschikken; je moet software kunnen ontwikkelen. De bedoeling is dat je 40 uur per week vanuit Santa Clara werkt aan de lokalisatie van Siri in onze taal. Niet alleen ondersteuning voor de taal zelf is nodig, Siri zal ook flink wat Nederlandse grappen moeten kennen. En al met al moet de hele gebruikservaring zo natuurlijk mogelijk overkomen. Kennis van Java, Perl en shell-scripting is ook een vereiste.
Het is tot zover nog onbekend wat de deadline is, maar het zou nog best eens kunnen zijn dat we dit jaar in het Nederlands kunnen praten tegen onze iPhone of iPad. Apple hanteert normaal strakke deadlines wat dit soort zaken betreft, dus de mogelijkheid is er zeker. Met dicteren in onze taal met iOS 8 is de voorhand al genomen. En eerlijk gezegd had ik persoonlijk al het vermoeden dat we dit nieuws ergens zouden gaan tegenkomen.
Uiteraard lees je het op Dutch Tech Blog als de spraakassistent eindelijk Nederlands spreekt en verstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in