BT maakt monitoren van bedreigingen eenvoudiger

BT kondigt vandaag een belangrijke upgrade aan van zijn BT Assure Threat Monitoring-dienst waarmee organisaties en beveiligingsanalisten bedreigingen eenvoudiger kunnen identificeren en zich er beter tegen kunnen beschermen.

De dienst geeft gebruikers inzicht in de grote hoeveelheden data die worden verzameld en geanalyseerd, die vanaf vandaag worden weergeven via een eenvoudig aan te passen scherm. Door potentiële issues onmiddellijk waar te nemen, kunnen organisaties en beveiligingsanalisten risico’s eenvoudiger identificeren en hierop reageren.
Deze upgrade is kosteloos beschikbaar voor bestaande BT Assure Threat Monitoring-gebruikers en wordt standaard geleverd aan nieuwe klanten.
Mark Hughes, CEO BT Security: “Het is van cruciaal belang onze klanten te helpen hun beveiligingsplannen te verbeteren door hen toegang te geven tot real-time informatie. Organisaties worden geconfronteerd met een groeiend aantal actuele, complexe en uiteenlopende beveiligingsvraagstukken.”
“Deze uitbreiding verbetert de controle van de klant en van de beveiligingsanalist sterk door kritische informatie op één plek te verzamelen. Dit geeft hen de ruimte om hun inspanningen te richten op het leveren van betere zakelijke resultaten door de hele organisatie heen.”
De adoptie van nieuwe technologieën, zoals cloud computing en BYOD, werd voorheen beperkt door zorgen over de beveiligingsrisico’s die zij met zich meebrachten. De vernieuwde interface van deze dienst helpt gebruikers om deze beveiligingsrisico’s beter te beoordelen.
Andere mogelijkheden van de vernieuwde dienst zijn:

  • Een nieuwe, ingebouwde feature voor het aanmaken van regels, die gebruikers in staat stelt om wat er te zien is op het scherm snel aan te passen en te reageren op bedreigingen.
  • Een geïntegreerd ticketsysteem voor het beheer van apparaten en netwerken, communicatie en het oplossen van problemen bij incidenten – zowel door klanten zelf als door analisten van het BT Security Operations Centre.

De dienst verzamelt informatie vanuit de netwerkapparaten van alle gebruikers – variërend van opsporings- en inbraakpreventiesystemen, firewalls en routers tot servers, applicaties, mainframes en pc’s. Als een hacker bijvoorbeeld probeert in te breken op het netwerk, dan wordt de poging gedetecteerd, ontvangen gebruikers direct informatie over de bedreiging en kunnen zij gelijk reageren om schade te voorkomen.
Het wereldwijde team van BT cybersecurity experts zorgt gezamenlijk voor het beveiligingsniveau van de netwerkinfrastructuur. Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in London in 2012 werd Assure Threat Monitoring succesvol ingezet om het netwerk continu te monitoren en cyberbedreigingen in real-time te identificeren.
Assure Threat Monitoring beschermt organisaties in verschillende sectoren. Het wordt veel gebruikt door banken en financiële dienstverleners en andere organisaties die het doelwit zijn van kwaadaardige cyberaanvallen.
Klik hier om meer over deze dienst te weten te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in