iOS 8 uitgelicht: foto’s

Afgelopen dinsdag schreef ik al een artikel over de camera-app die met iOS 8 een paar relatief grote vernieuwingen kreeg. In dat artikel liet ik weten dat er later een artikel over de foto’s applicatie zou gaan komen, die eveneens flink wat vernieuwingen heeft gekregen. Daar gaan we het vandaag over hebben. 

Wie Apple al jaren volgt zal weten dat het in 2011 bij iOS 5 voor het eerst een paar opties meegaf voor het bewerken van foto’s. Met iOS 6 overgeslagen kwamen er pas met iOS 7 vernieuwingen bij, zoals het toepassen van filters.
Duidelijk is dat ze bij Apple niet stil zitten, want met iOS 8 krijgt de foto’s-applicatie weer flink wat verbeteringen. Zo krijg je nu opties waar je voorheen professionele apps nodig had, zoals Apple’s eigen iPhoto. Deze applicatie zal trouwens niet geheel overbodig worden, hoor. Toch biedt iOS 8 nu meer mogelijkheden dan ooit. Denk aan het aanpassen van het licht en de kleur. Binnen die twee dingen kun je meer opties vinden. Voor het licht kun je de helderheid, het contrast, de belichting, lichte delen en donkere delen wijzigen. Voor de kleur kun je het contrast en de dynamiek aanpassen.
Ben je niet zo bekend met al die termen, dan kun je ook gewoon simpelweg alleen voor ‘Licht’ of ‘Kleur’ kiezen. Je krijgt dan één regelaar die je kunt verschuiven om de foto naar je wensen te laten voldoen.
Ook nieuw is de mogelijkheid om automatisch de juiste compositie toe te passen. Je kunt dit uiteraard handmatig blijven doen, mocht het er niet passend uitzien wanneer iOS dit zelf doet. Tik gewoon op ‘Herstel’ onderaan het draaiwieltje.
Zelf de compositie bepalen doe je door aan dat wieltje te draaien. Wil je een vaste grootte voor je foto hebben, dan tik je op het witte blokje rechts (boven ‘Gereed’). Met het witte blokje links (boven ‘Annuleer’) kun je de foto tevens draaien naar links.
Een feature die er sinds iOS 7 in zit en nu natuurlijk niet mag ontbreken is het toepassen van filters. Daarvoor is het middelste knopje onderaan, met de drie bolletjes. De opties om rode ogen te verwijderen en je foto’s op ‘een magische wijze’ te laten verbeteren bevinden zich bovenaan.
Ben je dus iemand die veel gebruik maakt van de iPhone als camera, dan zal iOS 8 zeker weten een interessante update voor je worden dankzij de nieuwe features voor de foto’s applicatie. Mocht dit trouwens nog niet genoeg zijn: ntwikkelaars zullen vanaf deze herfst hun applicaties wellicht gaan voorzien van de mogelijkheid om hun filters vanuit de standaard foto’s-app toe te passen. Ideaal toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in