iOS 8 uitgelicht: Spotlight

Het is inmiddels al een paar weken geleden dat Apple iOS 8 aankondigde. Vorige week dinsdag werd zelfs alweer de tweede bèta uitgebracht met verschillende verbeteringen. Één van de features die ik nog niet had besproken in een uitgelicht-artikel is Spotlight. Afgelopen dinsdag schreef ik nog hierover in een iOS-tips-artikel. In iOS 8 heeft Apple diverse vernieuwingen doorgevoerd om zoeken nog eenvoudiger te maken.

Met Spotlight kun je normaal binnen je iPhone of iPad zoeken naar onder andere muziek, contacten en applicaties. Maar vanaf iOS 8 zul je ook resultaten van Wikipedia, de App Store, de iTunes Store, de iBookstore, maps enzovoort krijgen. Tik je bijvoorbeeld in ‘Lady Gaga’, dan krijg je een link naar de Wikipedia-pagina. Het handige hiervan is dat je niet eerst de benodigde app hoeft op te starten. Het is dus efficiënter qua gebruik. Het zoeken naar resultaten op Wikipedia op deze manier is overigens ook in Safari beschikbaar gesteld. 

Ben je op zoek naar een applicatie, dan hoef je hiervoor niet meer de App Store te openen. Je kunt gewoon zoeken vanuit Spotlight. Om te voorkomen dat je verward raakt omdat je een app al hebt, worden alleen resultaten weergegeven uit de App Store van applicaties die je nog niet hebt. Apps die je wel hebt worden gewoon onder de sectie ‘Applicaties’ weergegeven bij Spotlight. Zoals het altijd al is geweest dus.
Ook Maps is geïntegreerd. Helaas blijkt het op dit moment niet zo uitgebreid te zijn in de bèta. Zo geeft hij vrijwel alleen resultaten van locaties in Amsterdam weer voor Nederland. Op een paar gevonden locaties in de buurt na was het verder niet veel bijzonders.
 

Omdat Spotlight in de bèta van iOS 8 momenteel niet goed werkt in Nederland en zelfs alleen beperkt te gebruiken is wanneer de taal van je iOS-apparaat ingesteld staat op Engels en je locatie op de Verenigde Staten is het een kwestie van wachten tot het wereldwijd beschikbaar zal zijn. 

Tot zover de vernieuwingen voor Spotlight in iOS 8 uitgelicht. Enkele screenshots zullen uiteraard ook te vinden zijn op de iOS 8-pagina.
UPDATE 19/7/14: Spotlight werkt inmiddels ook in Nederland en een hoop andere landen. De eerste twee screenshots zijn vervangen met de ‘nieuwe’ varianten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in