iOS 8 voorkomt locatietracking klanten in winkels

Tijdens één van de sessies bij WWDC 2014 is ontdekt dat iOS 8 voortaan willekeurige MAC-adressen uitzendt. Dit voorkomt dat winkels haar klanten niet meer kunnen bespioneren. Over de nieuwe ‘functie’ werd in een slide van sessie 715 verteld. Het is vooral voor de privacy van de klant erg gunstig.

Normaal is een MAC-adres een uniek adres van een netwerk, wat in winkels helpt klanten als het ware te volgen. Zoals hoe lang ze ergens rondhingen. Enkele warenhuizen maken hier gebruik van, zodat ze precies weten wie hun winkel binnenstapt. Hierdoor kunnen ze de service aanpassen op het gedrag van de klant. Maar wel met nadelen voor de privacy. Immers vindt niet iedereen het prettig om constant gevolgd te worden, het is een eng idee.

Met iOS 8 gaat dit dus veranderen, doordat er voortaan willekeurige MAC-adressen uitgezonden zullen worden. Dit wordt ook wel MAC-spoofing genoemd. Op het gebied van privacy is dit een enorm welkome stap. Zodra een klant een winkel in stapt die normaal je locatie traceert wordt dit in feite voorkomen als je een apparaat gebruikt met minimaal iOS 8 erop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in