NAVO fundeert IT-transformatie op BT Ethernet Connect netwerk

Sinds de NAVO ruim tien jaar geleden besloot de transportlaag van zijn netwerk uit te besteden, fungeert BT als belangrijkste leverancier van netwerkdiensten voor de organisatie. In die periode vonden er vier migraties naar nieuwe netwerktechnologieën plaats, waarbij de transportdiensten steeds ongestoord doorgang vonden.

Bij de jongste technologische vernieuwingsslag wilde de NAVO zijn bestaande point-to-point huurlijnnetwerk vervangen door een Ethernet-georiënteerd netwerk.
Na een internationale aanbesteding en zorgvuldige afweging van alle opties koos de NAVO opnieuw voor BT. De netwerktransitie startte met een succesvolle proefimplementatie van Ethernet Connect op vier sites. Daarna volgde de rollout op 60 sites in de 28 lidstaten. Die duurde negen maanden en verliep zonder serviceverstoring.
De oplossing van BT is gebaseerd op Ethernet Connect, een intelligente netwerktechniek die is toegesneden op grote organisaties die hun IP-architectuur in eigen beheer willen houden en zelf willen kunnen ontwikkelen. De oplossing omvat ook BT Ethernet Connect E-Line voor virtuele verbindingen die beveiligde bandbreedte verschaffen voor bedrijfskritische applicaties tussen sites.
Met het nieuwe BT Ethernet Connect netwerk beschikt de NAVO over een snellere, meer flexibele basisinfrastructuur, tegen zo’n vijf procent lagere kosten. En het vormt de basis voor continue modernisering.
Malcolm Green, hoofd van het Network Communications Infrastructure Team (CAT9) van de NAVO legt uit: “De bouw van het nieuwe BT netwerk is een wezenlijke stap in het IT-moderniseringsprogramma van de NAVO. Hierbij gaan we geleidelijk over van een gedistribueerd naar een gecentraliseerd model, wat aanzienlijke efficiencyvoordelen oplevert.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in