Symantec Backup Exec 2014 pakt explosie en complexiteit van data aan

Symantec (Nasdaq: SYMC) heeft vandaag Backup Exec 2014 gelanceerd, een gebundelde oplossing die de kritische data van organisaties beschermt door middel van een krachtige en flexibele back-upoplossing voor fysieke, virtuele of zelfs hybride omgevingen. Deze laatste versie bouwt verder op de kenmerken en functionaliteit van vorige Backup Exec-oplossingen en introduceert tegelijkertijd nieuwe functionaliteiten, zoals de tot 100% snellere prestaties op het gebied van back-up en herstel, Windows Server 2012 integratie, beter overzicht van back-up- en herstelbeheer, uitgebreidere cloudondersteuning en probleemloze migratie- en updatemogelijkheden.

Deze nieuwste versie stelt organisaties in staat om eenvoudig en efficiënt de meest kritische informatiebeheerproblemen, die zijn ontstaan als gevolg van de huidige informatie-explosie, aan te pakken. Veel bedrijven verwachten dat ze het komende jaar aanzienlijk meer gegevens te verwerken krijgen. Deze enorme datastroom biedt geweldige mogelijkheden, maar heeft ook een paar uitdagingen. De taak om uit te zoeken hoe informatie en assets verspreid over allerlei platforms, zoals virtuele en fysieke omgevingen, geback-upt kunnen worden, is overweldigend. Daarbij vormen de toename in ongestructureerde gegevens, bezuinigingen op het gebied van IT en de virtualisatie van servers een extra probleem. Een en ander heeft grote invloed gehad op de manier waarop organisaties omgaan met back-up en herstel. De traditionele werkwijzen voldoen daardoor niet altijd meer aan de wensen en behoeften van de moderne IT-afdeling. Symantec biedt nu één gebundelde oplossing die de ingewikkelde en verspreide data beheert. Organisaties kunnen hierdoor meer tijd aan innovatie besteden en minder aan IT-onderhoud.
“Het is duidelijk dat Symantec met Backup Exec 2014 heeft geluisterd naar wat gebruikers hebben teruggekoppeld”, aldus Nick Dalby, technisch consultant en Backup Exec Lead bij Softcat. “De populairste functies van vorige versies zijn gecombineerd met ondersteuning voor de nieuwste platforms en de modernste technologieën. Dit alles is grondig getest. De geoptimaliseerde eenvoud en verbeterde prestaties en robuustheid die dit heeft opgeleverd, hebben gezorgd voor een niveau van gegevensbescherming waarin de gebruiker het volledige vertrouwen kan hebben.”
Opvallendste kenmerken van Backup Exec:

  • Flexibiliteit: Beschermt virtuele en fysieke architecturen in één oplossing, die vrijwel op ieder opslagapparaat een back-up kan uitvoeren en snel, efficiënt en veelzijdig herstel biedt.
  • Verbeterde prestaties: Biedt, vergeleken met eerdere versies van de software, tot 100% snellere en betrouwbaardere back-up en deduplicatie, waaronder back-up van VMware en Hyper-V virtuele machines.
  • Ondersteuning van Windows Server 2012 en 2012 R2: Ondersteunt Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.
  • Duidelijk overzicht van back-uptaken: Het in één scherm monitoren van de status van back-uptaken is terug. IT-beheerders kunnen tijd sparen en het creëren van back-uptaken vereenvoudigen door in één enkele back-uptaak diverse servers te herstellen en beheren.
  • Vereenvoudigd back-up/migratieproces: Traditionele, complexe, point back-up- en hersteloplossingen kunnen qua beheer inefficiënt, tijdrovend en duur zijn. Dankzij intuïtieve wizards en heldere dashboards is Backup Exec 2014 eenvoudig te implementeren, gebruiken en beheren. Het maakt hierbij ook niet uit of er wordt geüpgraded van een eerdere versie of overgestapt van een andere oplossing.

Symantec Backup Exec 2014 kan vanaf 2 juni 2014 worden aangeschaft via Symantec’s wereldwijde netwerk van officiële dealers, distributeurs en specialisten op het gebied van systeemintegratie. Elke 90 dagen verschijnt er een servicepack. Het Backup Exec 2014 Service Pack 1 staat gepland voor september 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in