Terugblik op WWDC 2013

Morgen gaat Apple’s WWDC 2014 van start! Het is al officiëel dat iOS 8 en OSX 10.10 aangekondigd zullen worden. Beiden zullen een hoop nieuwe features bevatten. Die van iOS 8 neemt Dutch Tech uiteraard graag onder de loep. Maar voor het zover is wil ik graag terugblikken op vorig jaar, toen Apple iOS 7 en OSX 10.9 aankondigde.


Wie regelmatig het nieuws rondom iOS 7 volgt weet dat vooral net na de release op 19 september heel wat klachten verschenen over de update. Velen klaagden over de felle kleuren. Niet alleen die op het thuisscherm. Het ging vooral om het wit in apps als Instellingen. Het zou een ramp voor de ogen zijn, vooral als het donker is. Om de grootste problemen op te lossen kwam Apple met een paar extra instellingen in iOS 7.1.
iOS 7 kwam ook met bedieningspaneel en een compleet vernieuwd berichtencentrum. Vooral het bedieningspaneel kwam als geroepen. Veel mensen zagen de functie graag in iOS terug komen, omdat Android al jaren een eigen variant ervan heeft. iOS kon daar natuurlijk niet op achterlopen. Ook het nieuwe multitaskingscherm werd aangeprezen. En hier bleef het uiteraard niet bij. Wil je weten wat Apple precies aankondigde een jaar geleden? Bekijk dan de keynote eens terug. Ik kan je alvast verzekeren dat je dit jaar niet zo’n applaus zult zien onder het publiek als nadat Apple een introductiefilmpje over iOS 7 toonde. iOS 8 zal bij lange na niet zo’n staande ovatie krijgen, al kunnen we zeker wel fantastische nieuwe features verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in