[WWDC 2014] OSX Yosemite met een complete redesign aangekondigd

OSX Yosemite, zoals de nieuwe versie van OSX gaat heten, komt met een hoop nieuwe functies waar Mac-gebruikers zeker van zullen gaan smullen. In dit artikel hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Apple kondigde vanavond ook iOS 8 aan. Enkele vernieuwingen daarvan zijn ook naar OSX gekomen. Hierdoor moeten de besturingssystemen beter gaan samenwerken met elkaar.

De grootste vernieuwing zit hem in het design. Deze past nu bij dat van iOS: modern en plat. Het straalt eenvoud, maar tegelijkertijd ook diepte uit. Alle ingebouwde applicaties zijn al aangepast uiteraard. Net als in iOS 8 heeft Spotlight veel nieuwe mogelijkheden gekregen. Spotlight? Ja Spotlight. Als je een Mac-gebruiker bent, dan zul je het beter kennen als ‘Finder’. Omdat iOS echter Spotlight als naam hanteert besloot Apple dit bij de Mac ook te doen. Je krijgt resultaten te zien van Wikipedia, Bing, Maps enzovoort.

Met Safari krijg je met OSX Yosemite een gestroomlijnder interface. Geen overbodige verspilde ruimte aan knoppen die je toch niet gebruikt. Nee, alles is clean and simple. Ook de performance van de webbrowser is enorm op de schop gegaan.

Zoals in het artikel over de vernieuwingen in iOS 8 al werd uitgelegd, kunnen bepaalde apps nu communiceren tussen een iPhone of iPad en je Mac. Telefoontje plegen? Het kan. FaceTime-gesprek houden? Ook dat kan!

Dit zijn slechts een paar van de enorm vele veranderingen binnen de wereld van de Mac. Meer weten? Kijk dan op de officiële pagina van OSX Yosemite. Je kunt je opgeven voor het testprogramma, hiervoor hoef je geen geregistreerde ontwikkelaar te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in