Apple bevestigt ontslagen werknemers Beats Electronics

Apple nam eind mei Beats Electronics over en heeft bevestigd dat er inmiddels al werknemers van het bedrijf zijn ontslagen die dus geen langdurige functie aangeboden krijgen. De niet ontslagen werknemers hebben meer geluk en mogen langer bij Apple blijven werken.

Hoewel het totale aantal ontslagen niet bekend gemaakt werd zou het naar verluidt om tweehonderd van de in totaal zevenhonderd werknemers gaan. De rest zal een functie aangeboden krijgen bij Apple. Om wat voor functies het gaat is ook niet bekend, maar waarschijnlijk zullen deze overeenkomen met die ze voor de overname van Beats bij dat bedrijf hadden.
Een woordvoerder van Apple zei het volgende:

“We zijn enthousiast dat het Beats-team zich aansluit bij Apple en hebben alle Beats-werknemers banen aangeboden. Vanwege bepaalde overlap in onze werkzaamheden zijn sommige van deze voorstellen voor een beperkte periode. We zullen er hard aan werken om voor zoveel mogelijk van deze Beats-medewerkers een permanente functie binnen Apple te vinden”

Apple nam Beats Electronics (en Beats Music) eind mei over voor $3 miljard dollar. Deze overname is overigens eerder deze week goedgekeurd door de Europese Commissie, wat het een stap verder brengt. Zodra ook de Verenigde Staten de overname goedkeurt is deze volledig afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in