Apple brengt iOS 8 bèta 3 uit aan ontwikkelaars

Apple heeft vanavond alweer de derde bèta voor iOS 8 uitgebracht aan ontwikkelaars. Zoals altijd zijn er een tal van bugs en andere problemen opgelost, maar er zijn ook features toegevoegd. De ‘update’ kan Over-the-Air worden geïnstalleerd als je iOS 8 bèta 2 gebruikt.

Één van de vernieuwingen in iOS 8 bèta 3 is dat je bij het instellen een extra scherm krijgt waar je kunt kiezen of je wilt upgraden naar iCloud Drive. Deze functie werd als belangrijk onderdeel voor iCloud aangekondigd, met de mogelijkheid om toegang tot al je iCloud-bestanden te krijgen op één plek. Third-party apps kunnen hier eveneens van gebruik maken, zodat je dadelijk bijvoorbeeld direct vanuit een app als Pages je Dropbox-bestanden kunt downloaden. Je kunt er nog steeds voor kiezen om het bij iCloud Documents & Data te houden.

iCloud Drive zal met iOS 8 en OSX Yosemite standaard beschikbaar zijn, maar komt later ook nog naar Windows via een update voor iCloud Configuratiescherm. Met iCloud Drive wordt Apple een ware concurrent voor onder andere Dropbox, OneDrive en Box.

Men kan met de derde bèta ook app-statistieken automatisch laten doorsturen naar ontwikkelaars. Dit is net als de net genoemde mogelijkheid om iCloud Drive in te schakelen te kiezen via het welkomstmenu. Wil je niet dat ontwikkelaars weten hoe vaak je een app gebruikt, dan kies je er gewoon voor om die gegevens niet te delen, simpel.

Met iOS 8 bèta 3 kun je voortaan de functie Handoff in- of uitschakelen in het menu Algemeen van Instellingen. Handoff maakt het mogelijk om je werk vanaf ieder ander iOS-apparaat met hetzelfde iCloud-account voort te zetten. Dus als je bijvoorbeeld op je iPad aan een document werkt, dan kun je dankzij Handoff vanaf het toegangsscherm die app openen op je iPhone.

Gebruikers van een iPhone 5s krijgen nu, als ze een passcode én Touch ID gebruiken om hun toestel te ontgrendelen, krijgen dit voortaan te zien. Voorheen zag je alleen ‘Voer toegangscode in’. Dit is slechts een klein verschil, maar oogt wel wat duidelijker.

Overige verbeteringen of vernieuwingen in iOS 8 bèta 3:

  • Gedeelde fotostreams heten nu Gedeelde albums
  • Er zijn nieuwe achtergronden beschikbaar
  • Er zijn verbeteringen aan de interface van de Weer-app toegepast
  • Huisgegevens bij Privacy-instellingen heet nu Woninggegevens
  • Nieuwe animatie wanneer je in berichtencentrum bij meldingen op het kruisje tikt
  • Het menu Onlangs verwijderd in de Foto’s app toont nu het resterende aantal dagen voor de foto verwijderd wordt
  • QuickType kan voortaan via Instellingen > Algemeen > Toetsenbord worden in- of uitgeschakeld
  • Bellen via wi-fi kan nu in- of uitgeschakeld worden onder Instellingen > Telefoon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in