Apple en IBM gaan samenwerken op zakelijke mobiele markt

Apple en IBM hebben vanavond een bijzondere aankondiging gedaan: de bedrijven gaan samenwerken om hun positie op de zakelijke mobiele markt te versterken. Via een persbericht werd het nieuws bekend gemaakt. IBM zal haar zakelijke klanten iPhones en iPads gaan aanbieden. Daarnaast zullen beide bedrijven gaan samenwerken aan verschillende nieuwe apps en diensten die bedoeld zijn voor de zakelijke markt, zoals AppleCare.

De samenwerking sluit perfect aan op wat Apple met iOS 8 gaat aanbieden. Deze nieuwe versie die de komende herfst naar de iPhone en iPad komt zal een hoop nieuwe features voor zakelijke gebruikers gaan aanbieden, waar we eerder al over schreven. Dat Apple al erg populair is onder bedrijven en zakelijke gebruikers weegt hier ook bij mee; maar liefst 98% van de 500 grootste bedrijven uit Fortune 500 maakt gebruik van iOS. Het lijkt erop dat Apple met de samenwerking met IBM een nóg grotere groep bedrijven wil aanspreken.

Volgens het persbericht zal IBM haar clouddienst gaan integreren met iOS en onder de naam IBM MobileFirst zal IBM ruim 100 bedrijfsoplossingen waaronder apps voor de iPhone en iPad gaan aanbieden. Deze zullen dit najaar en in de loop van 2015 beschikbaar worden gesteld. Daarnaast introduceert Apple een nieuwe AppleCare-dienst dat beter aangepast is aan de wensen in het bedrijfsleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in