Apple neemt BookLamp aanbevelingsdienst voor boeken over

Enkele dagen geleden heeft Apple tegenover re/code bevestigd dat het BookLamp overgenomen heeft, een aanbevelingsdienst voor boeken dat bekend is van het Book Genome Project. Hierbij wordt data-analyse gebruikt voor het bepalen van welke boeken passen bij jouw interesses. Het is mogelijk dat Apple de technologie wil gebruiken voor haar eigen iBooks-app, waardoor het vinden van leuke boeken makkelijker en sneller gaat.
De overname zou al plaats hebben gevonden in april, maar werd nu pas bevestigd. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Apple de overnames van kleinere bedrijfjes meestal niet aan het licht brengt. Alleen bij de overname van een bedrijf als Beats Electronics gebeurt dat. BookLamp is veel kleinschaliger en verdiende dan ook slechts een bevestiging namens een woordvoerder van Apple.
Deze woordvoerder benadrukte dat overigens ook met dit: “Van tijd tot tijd koopt Apple kleinere technologiebedrijfjes, en over het algemeen bespreken we ons doel of onze plannen niet.”. Deze opmerking wordt vrijwel altijd bij dergelijke bevestigingen over de overname van een klein bedrijfje gebruikt.
Apple zou naar verluidt $10 miljoen tot $15 miljoen dollar hebben betaald voor de overname. TechCrunch ontdekte dat verschillende medewerkers van Idaho, waar BookLamp zich bevond, naar California waren verhuisd.
Hoewel het, zoals eerder genoemd, zeker een mogelijkheid kan zijn voor Apple om de BookLamp-technologie te gebruiken voor aanbevelingen in iBooks, kan het ook bedoeld zijn als ‘defensieve aankoop’ vanwege concurrent Amazon.
Tijdens de aankondiging van de kwartaalcijfers vorige week liet Apple-CEO Tim Cook nog weten dat ze in de afgelopen negen maanden maar liefst 29 bedrijven hebben overgenomen. De meeste zullen zeer kleine bedrijfjes zijn, maar er zitten ook wat grotere bij zoals Beats Electronics.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in