Apple’s nieuwe bestuurslid is Susan Wagner

Eerder bleek al dat CEO Tim Cook een frisse wind wil laten waaien door de raad van bestuur bij Apple, omdat de huidige bestuursleden er al heel lang werken en vrij oud zijn. Inmiddels heeft het bedrijf één van de huidige leden, Bill Campbell, vervangen door Susan Wagner.

Susan Wagner is medeoprichter van BlackRock, een investeringsmaatschappij waar ze verschillende functies had. Verder heeft ze functies bij Swiss Re, Wellesley College en Hackely School. In de aankondiging van het nieuws vertelt Tim Cook dat Wagner vooral voor het opbouwen van wereldwijde business een aanwinst zal zijn. Ze heeft veel verstand van financiën en M&A (Mergers & Acquisitions, ofwel fusies en overnames). Het is dan ook aannemelijk dat zij zich hier voornamelijk mee bezig zal gaan houden bij Apple.
Tim Cook zei het volgende:

“Sue is a pioneer in the financial industry and we are excited to welcome her to Apple’s board of directors. We believe her strong experience, especially in M&A and building a global business across both developed and emerging markets, will be extremely valuable as Apple continues to grow around the world.”

Nederlandse vertaling:

“Sue is een pionier in de financiële industrie en we zijn enthousiast om haar bij Apple’s raad van bestuur te mogen verwelkomen. We geloven dat haar sterke ervaring, vooral op het gebied van fusies en overnames en om een wereldwijde business op te bouwen over zowel ontwikkelde als opkomende markten, zeer waardevol zal zijn nu Apple blijft groeien over de hele wereld.”
Wagner vervang Bill Campbel die 17 jaar bij Apple werkte. Hij is Chairman of the Board en voormalig CEO bij Intuit Corp en was een goede vriend van wijlen CEO Steve Jobs. Beiden werden zelfs buren in Palo Alto, waar Jobs in zijn jonge jaren weleens aanklopte bij Campbell. Jobs vroeg bij één keer dat hij aanbelde aan Campbell of hij in het bestuur van Apple wilde plaatsnemen. Dit aanbod nam hij zonder twijfelen aan.
Bill noemt Tim Cook een rustige en bedachtzame man. Hij bestudeert een onderwerp altijd eerst goed voor hij een beslissing neemt. Cook heeft ook een heel warme en menselijke kant, in tegenstelling tot Jobs.
Het feit dat Apple voor Susan Wagner als nieuw bestuurslid heeft gekozen zegt ook iets over deze menselijke kant trouwens. Wagner is van Aziatische afkomst, wat voor Steve Jobs destijds een reden zou zijn geweest om haar niet aan te nemen. Eveneens het aantal vrouwen bij Apple is hierdoor beperkt. Sinds Cook aan het roer staat wordt dit gelukkig steeds minder. Zo is sinds begin mei Angela Ahrendts, bekend van Burberry, Senior Vice President Retail bij Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in