Een leuke en leerzame zomer voor je kind

De zomervakantie komt er weer aan. Een heerlijke tijd voor kinderen, maar voor ouders de uitdaging om een nieuwe regelmaat te vinden gedurende deze zes weken. Kinderen zijn de hele dag thuis, vertellen je graag leuke verhalen of willen gaan buitenspelen. Ruimte voor de nodige rustmomenten is ook belangrijk. Televisie kijken of spelen met de tablet zijn voor veel kinderen een favoriete tijdsbesteding. Maar de hele middag voor de tv is geen optie en tablets zorgen er met alle gratis apps voor dat kinderen makkelijker toegang hebben tot de ‘grote’ internetwereld.

Squla geeft ouders daarom graag tips om de tijd met hun kind op een nuttige en leerzame manier te besteden.
1.    Stimuleer de creativiteit van je kind: knutsel en schilder erop los. Dit is een goede en plezierige manier om kinderen geconcentreerd bezig te laten zijn en geeft ook een boost aan hun zelfvertrouwen. Helemaal leuk om ze iets te laten knutselen voor opa en oma. Of, organiseer een buurttentoonstelling waar andere kinderen ook hun eigen creaties kunnen laten zien. Zie je de trotse gezichten al voor je?
2.    Plan een spelletjesmiddag met je kind. Of neem op een zonnige dag een spel mee naar het strand voor een leuke middag aan zee.
3.    Kies samen met je zoon of dochter een lekker dik vakantie(voor)leesboek en lees elke dag een hoofdstuk. Het (voor)lezen geeft een vast rustmoment voor ouders en kinderen. Een goed moment is bijvoorbeeld rond vier uur of net voor het slapen gaan.
4.    Zomervakanties hebben ook saaie momenten en kinderen kunnen zich soms wat eenzaam voelen. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit om te komen spelen. Helemaal fijn, kun jij even met je benen omhoog en een goed boek in de tuin luilakken. Geniet!
5.   Zorg voor een veilige online omgeving waarin je kind kan spelen. Omdat kinderen tegenwoordig meer spellen online spelen, zullen ze ook in de zomervakantie enkele uren op de iPad of laptop willen doorbrengen. Kies samen met je kind een aantal leuke en leerzame apps uit, die geen ongewenste advertenties bevatten, zoals Squla. Zo kun jij een oogje in het zeil kunt houden en laat je hen met een goed gevoel spelen. 
Zomeractie van Squla
Speciaal voor de zomerperiode ontvang je nu bij een lidmaatschap op Squla een leuk zomerspelpakket cadeau. In het pakket zit een groot badlaken bedrukt met een zomerspel, een grote dobbelsteen en speltips voor kinderen in groep 1 t/m 8. Dit pakket is beschikbaar vanaf maandag 7 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in