Ford schuift BlackBerry aan de kant voor iPhone

Dat veel bedrijven gebruik maken van iPhones is niks nieuws. Van de bedrijven in de Forune 500 gebruikt volgens Apple 98% deze smartphone. Natuurlijk wil het bedrijf dit getal naar de 100% zien te krijgen. En waarschijnlijk zal dat niet lang gaan duren, want Ford, bekend van de autofabrikant, gaat haar BlackBerry’s vervangen door iPhones.

Eerder kondigden Apple en IBM aan te gaan samenwerken op de zakelijke mobiele markt, waarbij iOS ingezet zal worden voor de enterprise-markt. Met de komst van iOS 8 is dit een slimme zet.

Ford leek dit ook in te hebben gezien en heeft dus besloten om al haar medewerkers te gaan voorzien van iPhones. De BlackBerry’s zullen verdwijnen. Deze toestellen waren jarenlang populair onder de jongeren, maar ook binnen bedrijven vanwege de sterke databeveiliging. iOS wordt echter steeds beter en beter, eveneens op het gebied van enterprise. De voornaamste reden zou ook zijn dat de iPhone veilig is. Hierdoor zijn er geen twee smartphones nodig, zoals tot nu toe wel het geval was: één BlackBerry voor privégebruik en één voor binnen het bedrijf. Door voor de iPhone te kiezen bespaart Ford op de langere termijn een hoop geld. Ook voor de IT-afdeling is het een stuk makkelijker wat betreft de configuratie van profielen. Bekend is dat bijna 10.000 medewerkers een iPhone gaan krijgen. 3.300 krijgen er dit jaar nog eentje, de overige 6.000 volgt het jaar erna.
Voor BlackBerry zal de overstap een doorn in het oog zijn. Het Canadese bedrijf lijdt momenteel een fors verlies vanwege de concurrentie van Apple en Samsung. Om op een acceptabel niveau te blijven qua omzet moet BlackBerry het vooral hebben van bedrijven die de toestellen gebruiken. En ondanks de nog steeds zo sterke en betrouwbare beveiliging zijn de meeste bedrijven simpelweg overgestapt op iOS. Het is makkelijker in gebruik voor de werknemer, wat de IT-afdeling ook weer een hoop stress scheelt.
Een woordvoerder van BlackBerry reageerde nogal ‘jaloers’ op de beslissing van Ford door te beweren dat iOS helemaal niet geschikt is voor het bedrijfsleven:

“Enterprises should think twice about relying on any solution built on the foundation of a consumer technology that lacks the proven security benefits that BlackBerry has always delivered.”

Uiteraard houdt het Ford én Apple absoluut niet tegen, want wie iOS goed kent weet dat het besturingssysteem juist de beste smartphone is op het gebied van enterprise. Zoals eerder gezegd bewijst iOS 8 dat ook weer met de nieuwe features.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in