Intel kondigt Solid-State Drive Pro 2500-serie aan

Intel heeft vandaag een aanvulling op de Intel® Solid-State Drive Professional-familie aangekondigd, de Intel SSD Pro 2500-serie. Deze levert lagere totaalkosten voor eigendom ervan, beveiligings-en beheerfuncties en ultrasnelle SSD-prestaties die door zakelijke gebruikers tegenwoordig worden geëist.

De Intel SSD Pro 2500-serie biedt IT-afdelingen gemoedsrust met geavanceerde beveiligingsvernieuwingen en mogelijkheden die ontworpen zijn voor zowel kleine bedrijven als grote IT-beheerde ondernemingen. Veiligheid en beheer op afstand, gecombineerd met een jaarlijks lagere storingsfactor dan harde schijven, helpen om de noodzaak voor resource-intensieve deskside bezoeken.
Beheren van databeveiliging is cruciaal voor ondernemingen en een uitdaging voor IT-leiders. Datalekken, vaak het resultaat van verloren of gestolen pc’s, kan een bedrijf bijna $50.000 (ruim €37.000) kosten aan verloren productiviteit, vervanging, gegevensherstel en legale kosten. Om bedrijven te helpen de dreiging voor zulke kosten te verzachten, is de Intel Pro 2500-serie voorzien van 256-bit zelfencryptie (SED; self-encrypting drives) om data zonder verlies van de prestaties te beschermen. Daarnaast zijn de nieuwe Intel-drive’s voorzien van Trusted Computing Group’s OPAL 2.0-standaard en zijn Microsoft eDrive capabel. Deze beleid-gebaseerde controle helpt het voorkomen van datalekken en ondersteunt crypto erase om hergebruik van de drive mogelijk te maken.
“De noodzaak om de activa te beschermen, oog te houden op de onderste regel en het verzekeren van medewerkers dat ze het beste gereedschap hebben is een uitdaging voor IT-afdelingen,” zei Rob Crooke, Inte’s corporate Vice President en General Manager van de Non-Volatile Memory Solutions Group. “De Intel SSD Pro 2500-serie is een goed afgeronde oplossing om deze vaak tegenstrijdige behoeften te balanceren. Het toevoegen van de Pro 2500-serie aan de Intel SSD Professional-familie levert een krachtige opslagoplossing om bedrijvigheid te helpen in alle maten die aan hun cruciale IT-behoeften voldoen.”
“De Intel SSD Pro 2500-serie is de tweede generatie OPAL-gebaseerde client opslagoplossing dat IT-afdelingen helpt de data van hun gebruikers te beschermen en ook van waardevolle features te voorzien om operationele kosten te verlagen,” verklaart Candace Worley, Senior Vice President en General Manager van Endpoint Security, MacAfee en deel van Intel Security. “De Intel Pro 2500-serie is een perfecte metgezel voor onze oplossingen voor gegevensbeveiliging, beheerd door McAfee ePolicy Orchestrator, die allemaal werken om IT-afdelingen te voorzien van databeveiliging, beheer en controle, waar hun eindpunten ook liggen.”
In een omgeving met Intel vPro-technologie, met Intel® Setup and Configuration Software en leider in beveiligingssoftware kunnen de Pro 2500-serie drives op afstand beheerd worden. Dit maakt het voor IT’ers mogelijk om de staat van gezondheid van zo’n drive in de gaten te houden en te rapporteren, evenals het volgen van activa en het verhelpen van storingen. Deze beheer op afstand dwingt het IT-beleid af hen te helpen ongelukken te voorkomen en levert tegelijkertijd een fantastische ervaring voor gebruikers. Embedded en Internet of Things-applicaties kunnen ook profiteren van de features op het gebied van beheer op afstand om het aantal nodige IT-professionals te verminderen die de apparaten moeten overzien. Om te assisteren bij het beschermen van gebruikersdata en de lagere totaalkosten voor eigendom ervan kunnen applicaties zoals ATM’s en remote digital signage geüpdated, gecontroleerd en beheerd worden op afstand.
“Bedrijven van iedere grootte kijken tegen een groeiende uitdaging aan van het beschermen van gevoelige gegevens en de naleving van een litanie van gegevensbescherming wet-en regelgeving, ” zegt Bill Solms, directeur en CEO van Wave Systems. “De Intel SSD Pro 2500-serie biedt een solide basis voor ieder programma van databeveiliging, integratie van hardware-encryptie zonder impact op prestaties van de drive. Wave’s on-premise  en cloudgebaseerde beheersoftware vult de Intel SSD Pro 2500 aan door provisioning van de externe schrijf, geautomatiseerde wachtwoordherstel en beveiligde audit logs om vast te stellen dat encryptie beschikbaar was, mocht een laptop verloren of gestolen worden.”
De Intel SSD Professional-familie onderdeel van de Intel Stable Image Platform Program, welke een 15-maandelijkse beschikbaarheid van de componenten en driver’s voor compatibiliteit en stabiliteit over het gekwalificeerde IT imago. Dit helpt het minimaliseren van IT kwalificatie en inzet-tijden. De Intel SSD Pro 2500-serie brengt ook vijf geavanceerde voedingsmodi die helpen de prestaties en het vermogen te balanceren, wat voor een langere batterijduur zorgt en een betere mobiele ervaring levert.
De Intel SSD Pro 2500-serie komt beschikbaar in zowel een 2,5-inch als een M.2-vormfactor en in modellen met een capaciteit van 120 GB tot 480 GB. De Intel SSD Pro 2500-serie is daarnaast gesteund door een beperkte garantie van vijf jaar en beschikt over een AFR (annualized failure rate) van wereldklasse onder slechts 1%. De AFR van andere SSD’s en HDD’s ligt hoger met tot maar liefst 5% en zelfs hoger in mobiele omgevingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in