iOS 7 op 90% van alle iOS-apparaten geïnstalleerd

In december schreven we dat iOS 7 op 74% van alle iPhones, iPads en iPod touches stond en later pasten we het artikel aan omdat dit percentage alweer gestegen was naar 79%. Nóg later was dat 82%. Inmiddels, sinds 13 juli ligt het aantal op maar liefst 90%. Een bijzondere mijlpaal, waar Apple maar al te graag mee wil pronken.

Één van de pluspunten van iOS is altijd de fragmentatie geweest. Omdat Apple zelf de hardware en de software hiervoor ontwikkelt, kunnen gebruikers probleemloos direct een update installeren als deze er is. Natuurlijk wel een op een beperkt aantal apparaten: iOS 7 wordt ondersteund op de iPhone 4 en later, iPad 2 en later, iPad mini en later en de vijfde generatie iPod touch.

Daarom zie je in de diagram hiernaast die op Apple’s Developer Support-pagina staat dat iOS 6 op 9% van de iOS-apparaten staat en 2% staat nog op oudere apparaten. Ter informatie: iOS 6.1.6 is de meest recente versie voor de iPhone 3GS en de iPod touch van de vierde generatie. De eerste generatie iPad en iPod touch van de derde generatie komen niet verder dan iOS 5.1.1. Voor de iPhone 3G en de tweede generatie iPod touch is iOS 4.2.1 de allerlaatste update en tot slot is er nog iOS 3.1.3 die voor de originele iPhone en iPod touch het einde van de software-updates betekende. 2% lijkt erg weinig, maar er zijn ruim 800 miljoen iOS-apparaten verkocht. Dat betekent dat er toch nog 8 miljoen apparaten (met 1% als percentage gehanteerd) zijn met een versie ouder dan iOS 6 en 72 miljoen met iOS 6. Vanzelfsprekend betekent dit dat zo’n 720 miljoen apparaten iOS 7 gebruiken.
Je zult waarschijnlijk zeggen: “Huh? 90% + 9% + 2% is toch 101%???”. Dat klopt, maar Apple rondt de cijfers altijd af. Dat staat wat netter. Apple baseert haar cijfers op het aantal bezoeken in de App Store binnen een periode van zeven dagen.
Met iOS 8 op komst is de fragmentatie van 90% waarschijnlijk het hoogtepunt. In de nieuwe versie is een tal aan features beschikbaar die voor iedereen wel interessant zullen zijn. Voor ontwikkelaars zijn er meer dan 4.000 API’s beschikbaar. iOS wordt eindelijk een stukje opengesteld, onder meer dankzij extensies. iOS 8 wordt dit najaar verwacht en zal compatibel zijn met de iPhone 4s en later, iPad 2 en later, iPad mini en later en ten slotte de iPod touch van de vijfde generatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in