iPhone 5s wereldwijd bestverkochte smartphone van mei, oudere toestellen blijven populair

De iPhone 5s was in mei de meestverkochte smartphone volgens analysebureau Counterpoint. De Galaxy S5 van Samsung faalde om het toestel van zijn concurrent te verslaan, zo bleek eerder ook al uit een winstwaarschuwing dat werd afgegeven. Oudere toestellen van Apple blijven nog altijd populair, blijkt ook weer uit het feit dat beiden in de top 10 staan.
Counterpoint stelde de cijfers samen op basis van de verkoopcijfers, dus niet het aantal verscheepte toestellen. Er werd daarnaast gekeken naar de cijfers van 35 landen over de hele wereld.
In het lijstje onderaan zie je dat de iPhone 5s op de eerste plaats staat, de iPhone 5c op de vijfde plaats en tot slot de iPhone 4s op de zesde plaats. De iPhone 5 staat er niet bij, omdat deze sinds de komst van de iPhone 5c vorig jaar niet meer verkocht wordt via officiële bronnen. Hoewel het eigenlijk een net zo oud toestel is als de iPhone 5s, deelt hij de hardware van de iPhone 5.
Dat de wat oudere toestellen nog steeds populair zijn is te danken aan het feit dat Apple deze blijft voorzien van software-updates zonder dat de performance er hard op achteruit gaat. Ook enkele oudere Samsung-toestellen doen het overigens nog goed: de Samsung Galaxy S4 staat een plaats achter de Galaxy S5, gevolgd door de Note 3 op de vierde plaats en de Galaxy S4 mini staat op de achtste plaats. Samsung sluit de top 10 af met de Galaxy Grand 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in