Microsoft Office voor iPad ruim 27 miljoen keer gedownload

Microsoft heeft tijdens de Worldwide Partner Conference aangekondigd dat Office voor de iPad inmiddels al ruim 27 miljoen keer gedownload is. De applicatie werd in maart uitgebracht om een breder publiek te betrekken voor de software.

Office voor de iPad kan momenteel in drie delen worden binnengehaald: er is een Word-app, een Excel-app en een PowerPoint-app. Al deze applicaties zijn gratis in gebruik voor het weergeven van bestanden. Voor het bewerken is een abonnement voor Office 365 nodig.
Omdat de drie Office-applicaties al immens populair waren op Windows vonden velen dat de iPad ze ook moet hebben. Helaas ontstond er een conflict met Apple over de winst dat gemaakt wordt met Office 365. Dit zou mede door inmiddels ex-CEO Steve Ballmer komen. Huidig CEO Satya Nadella zou ervoor hebben gezorgd dat Office eindelijk op de tablet met iOS kwam. Uiteraard gelijk voorzien van het platte iOS 7-design.
Office voor iPad voelt volgens gebruikers aan als dezelfde desktopsoftware. En dat was ook de bedoeling van Microsoft. Het design en de functionaliteit is nagenoeg hetzelfde op iOS en Windows. Bij de release was printen met AirPrint nog niet mogelijk, maar sinds de update naar versie 1.0.1 werd het alsnog geïmplementeerd. Een zeer welkome verbetering voor de meeste gebruikers.
Downloaden:
Microsoft Word voor iPad (259 MB) | gratis; iOS 7 of nieuwer vereist
Microsoft Excel voor iPad (233 MB) | gratisiOS 7 of nieuwer vereist
Microsoft PowerPoint voor iPad (216 MB) | gratis; iOS 7 of nieuwer vereist
 
Microsoft Office Mobile (49,2 MB) | gratis, alleen voor iPhone; iOS 7 of nieuwer vereist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in