PS4, PS3 en PS Vita samen ruim 100 miljoen keer verkocht

Het mag gerust een bijzondere mijlpaal worden genoemd voor een paar consoles: de Sony PlayStation 4, PlayStation 3 en PlayStation Vita zijn samen ruim 100 miljoen keer over te toonbank gegaan. Het heeft wat tijd gekost, zeker als je bedenkt hoe snel fabrikanten als Apple en Samsung jaarlijks dat getal passeren met smartphones en tablets. Niettemin is het een prestatie van Sony.

Sony bracht de PlayStation 3 in 2006 uit, gevolgd door de PlayStation Vita in 2011 en tot slot werd in 2013 de PlayStation 4 uitgebracht. De PlayStation 4 is al ruimschoots de 7 miljoen verkochte exemplaren gepasseerd, gebaseerd op cijfers uit april. Daarom zal dit aantal nu wel weer minimaal een miljoen hoger liggen. 
De PlayStation 3 heeft de voorgaande jaren ook enorm gepresteerd met meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren, gebaseerd op cijfers uit november 2013. Veel mensen hebben deze console nog steeds. Sony bracht meerdere varianten uit om misgelopen winst toch weer een beetje op niveau te krijgen. Het meest recente model is de PlayStation 3 Super Slim, waar ik op dit moment over beschik.
De PlayStation Vita doet het echter een stuk minder. De opvolger van de PlayStation Portable zal ongeveer rond de 10 miljoen keer zijn verkocht als we kijken naar het aantal verkochte PS3’s en PS4’s. Ondanks de hardware van het apparaatje dat bijna overeen komt met die van een relatief moderne ‘normale’ console zoals de PS3 gebruikt men steeds vaker een smartphone of tablet om onderweg te gamen. Voor games die veel rekenkracht nodig hebben en zware graphics bevatten gaat hun voorkeur uit naar een console die je thuis kunt aansluiten op de televisie of een monitor.
Het is duidelijk dat Sony het succes van de PlayStation 4 momenteel zal gebruiken om meer van dit soort positieve cijfers te kunnen laten zien. De afgelopen jaren heeft het Japanse bedrijf verlies geleden door het achterstand op het gebied van de smartphone en tablet, wat ze natuurlijk heel graag weer op het oude niveau terug willen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in