Wat staat er op mijn iPhone?

Veel lifestyle-bloggers doen het tegenwoordig: vertellen over welke applicaties op hun iPhone of iPad staan. In een verveelde bui besloot ik dit ook eens een keertje te gaan doen. Ben je dus benieuwd naar wat voor apps deze techblogger allemaal in bezit heeft? Je leest het na de break!

Uiteraard zal ik beginnen met de eerste pagina. Hierop bevinden zich de meeste standaardapplicaties, zoals berichten, agenda, foto’s, camera enzovoort. Ik moet alvast toegeven dat ik de meeste apps op deze pagina dagelijks gebruik. En dan met name de agenda, camera, weer de App Store en instellingen. Als je meteen even de onderste rij met apps meetelt, waar de telefoon-, mail-, Safari- en Muziek-app bevinden dan gebruik ik ook met regelmaat Mail en Safari. Soms gebruik ik ook de notities-app, maar dankzij spraakassistent Siri heb ik die in principe niet nodig. Passbook en Game Center gebruik ik vrijwel tot helemaal nooit meer. De video’s-app open ik heel soms, maar ook amper. En vanwege de beperkte ruimte op mijn iPhone heeft het tevens weinig zin om muziek erop te zetten. Soms schakel ik tijdelijk over naar mijn Amerikaanse Apple ID, zodat ik iTunes Radio kan beluisteren via de Muziek-app.
Dan de tweede pagina. Hier bevinden zich voornamelijk de nieuwsapps en social media apps. Twitter, Paper (applicatie van Facebook; momenteel alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar) en Instagram gebruik ik het meeste. WhatsApp weer wat minder, omdat ook een hoop van mijn contacten iMessage gebruiken. Met iOS 8 mag dat ook wel, want daar krijgt de applicatie een hoop vernieuwingen. NU.nl, iCulture en iMore open ik sowieso iedere dag, want er is altijd wel weer wat interessants te lezen. Je ziet ook een Bankieren-app bovenaan, die ik eveneens veel gebruik om mijn saldo bij te houden. Aan de linkerkant, derde rij van boven zit een mapje genaamd ‘Apple’. Hierin staan vijf apps: Apple Store, iBooks, Zoek mijn iPhone, Remote en Podcasts. Van deze apps gebruik ik eigenlijk alleen Zoek mijn iPhone en Remote regelmatig. iBooks en Podcasts zijn echter niet meer te verwijderen. Dropbox is weer handig om snel bestanden te beheren, maar met iCloud Drive zal die app binnenkort overbodig gaan worden. De apps op deze pagina die ik niet genoemd heb gebruik ik relatief weinig.
De derde pagina bevat nog meer applicaties die ik amper gebruik. Er is een map met video-applicaties (YouTube staat prominenter op de pagina, omdat ik deze veel gebruik, een map met ‘systeem’-apps zoals Speedtest en Geekbench en een map met enkele games die ik zo nu en dan speel. De 9292-app gebruik ik in de vakantie nooit, maar komend schooljaar zal ik hem echt nodig hebben. De OV-app onderaan doet in principe hetzelfde, maar is op sommige vlakken beter. Ik vergelijk de apps momenteel met elkaar. PayPal gebruik ik ook niet zo heel vaak, maar is erg handig om even snel dingetjes te checken. IMDb is soms handig als vervanger voor filminformatie via Siri. De apps in de map Synology gebruik ik bijna iedere dag wel. De bladwijzers opzich ook wel, maar lang niet zo veel als je waarschijnlijk denkt. Bundels geeft inzicht in mijn huidige dataverbruik, dus je kunt wel raden dat ik deze applicatie best veel gebruik.
Tot slot de laatste pagina. Hier staan maar vier apps op, waaronder twee die niet te verwijderen zijn. Bug Reporter zul je overigens ook niet op jouw iPhone kunnen vinden, tenzij je net als ik een bèta van iOS 8 draait. Health is onderdeel van HealthKit, wat zich in het iOS 8 SDK bevindt. Met Health wil Apple nadruk gaan leggen op het monitoren van je gezondheid. Een applicatie die ik sowieso nooit zal gebruiken waarschijnlijk. AdSense heb ik op mijn iPhone staan om altijd de meest recente inkomsten te kunnen bekijken van de advertenties op Dutch Tech. NVWAhoreca is een onlangs door het ministerie van Economische zaken uitgebrachte app waarmee je kunt zien of een restaurant, bar enzovoort positief of negatief door de keuring is gekomen. Omdat ik hem net heb, is het onduidelijk of ik hem veel zal gebruiken.
Tot zover de applicaties die op mijn iPhone 4s staan. Wil je meer weten over de apps of over hoe ik ze gebruik? Laat het weten middels een reactie. Als er volgens jou een app is die ik zeker weten moet hebben, dan hoor ik dit eveneens graag!

2 REACTIES

  1. Tom, ik heb op mijn Android een app met als naam: Shazam. Dit is echt super! Als je een muziekje hoort op radio of tv en je weet niet hoe het heet, dan laat je de app er naar luisteren. Binnen een paar seconden herkent de app het en vertelt je de titel van het nummer en de artiest. Heeft de Appstore deze app ook??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in