Aangepast uiterlijk voor de Apple TV op komst

Apple bracht afgelopen maandag iOS 8 bèta 5, maar ook een nieuwe bèta voor OSX Yosemite en de Apple TV. Naast de eerder ontdekte vernieuwingen, zoals Handoff, Continuïteit en de mogelijkheid om AirPlay te gebruiken zonder dat je op hetzelfde netwerk hoeft te zitten als de settopbox heeft Apple eindelijk het uiterlijk zodanig aangepast dat het nu meer in lijn is met dat van iOS 7 en later, en natuurlijk OSX Yosemite.

De laatste keer dat de Apple TV een complete visuele ‘overhaul’ onderging was met iOS 5*, samen met de aankondiging van de derde generatie Apple TV, in maart 2012. Dat is dus alweer ruim twee jaar geleden. En hoewel iOS 7* geen drastische aanpassingen met zich meebrengt ziet het er wel naar uit dat het gat tussen de iPhone/iPad en Apple TV kleiner dan ooit wordt. Het aangepaste design bestaat uit iconen zonder glans en meer kleurverlopen. Verder is het lettertype dunner geworden en zijn de randen die je altijd ziet als je een icoon of optie geselecteerd hebt wit in plaats van blauw. Ook is de achtergrond wat aangepast. Je ziet bijvoorbeeld geen scheidingslijn meer tussen de rij met content bovenaan en de rijen met apps eronder. Tot slot is het 3D-achtige effect bij bijvoorbeeld het scrollen tussen topfilms in de Films-app weg en vervangen door een nieuwe.
L: oude interface, R: geüpdate interface (iClarified)

L: oude interface, R: geüpdate interface (iClarified)
L: oude interface, R: geüpdate interface (iClarified)
Bron: 9to5Mac
Bron: 9to5Mac
* Op de Apple TV lopen updates qua cijfer achter op iOS van de iPhone en iPad. Vaak wordt het met elkaar verward, omdat het besturingssysteem van de Apple TV ook iOS heet. iOS 7 wordt dit najaar voor de Apple TV uitgebracht, terwijl de iPhone en iPad dit najaar iOS 8 krijgen. Volgend jaar zal dit respectievelijk iOS 8 en iOS 9 zijn naar alle waarschijnlijkheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in