Apple nodigt pers uit voor evenement op 9 september

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een evenement op 9 september aanstaande. Hoewel het nog bij geruchten blijft wat er precies aangekondigd zal worden tijdens de keynote is het al wel bijna zeker dat de iPhone 6 gepresenteerd zal gaan worden. Deze heeft naar verluidt een 4,7-inch scherm en zal later zelfs als variant met een 5,5-inch scherm uitgebracht worden. Ook zal er een A8-chip in komen die mogelijk een kloksnelheid van 2 GHz heeft en vier kernen bevat. Verder wordt er hier en daar beweerd dat de iPhone 6 dubbel zoveel RAM zal krijgen als nu het geval is. Tevens zal de schermresolutie op de schop gaan, met een veel hogere pixeldichtheid per inch als resultaat.
Naast de iPhone 6 worden ook de releasedata voor iOS 8 en OSX Yosemite. Al is de kans veel groter dat dit bij iOS 8 het geval zal zijn, terwijl OSX Yosemite later dit jaar verwacht wordt. Beide nieuwe versies bevatten een scala aan features. Zo zal het met iOS 8 mogelijk gaan worden om direct te reageren op meldingen, typen zal makkelijker en sneller gaan dankzij QuickType en toch wel één van de belangrijkste redenen om te updaten is dat het besturingssysteem een stukje opener wordt met extensies. Verder is continuïteit een vernieuwing waar vele gebruikers op zaten te wachten, die communicatie tussen iOS-apparaten en OSX naadloos maakt.
Er worden zelfs nog meer aankondigingen verwacht, maar daar doen wij op dit moment liever geen uitspraken over. 9 september kun je, op basis van de ervaringen met de afgelopen paar evenementen, zelf de presentatie volgen vanaf je Apple TV, iOS-apparaat of Mac. Meer daarover hopen we snel te kunnen zeggen.
Uiteraard doet Dutch Tech weer verslag op Twitter onder vermelding van de hashtag #ASE*. Artikelen op de blog verschijnen met [ASE] in de titel, ter verduidelijking.
We zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat Apple op 9 september zal aakondigen. Jij ook? Wat verwacht jij van de presentatie en waar kijk je echt naar uit? Laat het ons weten middels een reactie!
*ASE = Apple Special Event

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in