Apple verwelkomt Beats officiëel

Het is alweer twee maanden geleden dat Apple het bedrijf Beats Electronics en Beats Music overnam voor een bedrag van $3 miljard dollar, maar omdat de overname nog moest worden goedgekeurd door de Europese Unie duurde het even voordat het bedrijf Beats daadwerkelijk welkom kon heten. Inmiddels is de goedkeurig er en plaatsten zowel Apple als Beats Electronics een bericht op hun website.

Apple schrijft het volgende:
Welkom bij de familie.
Vandaag zijn we blij dat we Beats Music en Beats Electronics officieel in de Apple-familie mogen verwelkomen. Muziek heeft altijd een speciale plek in onze harten gehad, en we zijn ontzettend enthousiast dat we mogen samenwerken met een groep mensen die deze passie deelt. Beats-medeoprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre hebben prachtige producten gemaakt die miljoenen mensen nauwer met muziek hebben verbonden. We kunnen niet wachten om samen te werken met het team om die ervaring nog meer te verbeteren. En we kunnen niet wachten op wat er nu gaat komen.
Beats plaatste het volgende bericht:
Een nieuwe vrucht aan Apple’s boom.
Musici gebruiken hun instrumenten om hun verbeelding vorm te geven. Toen de digitale opnamen nog in hun kinderschoenen stonden, vertrouwden ze op de Macintosh. En toen de draagbare digitale muziek het daglicht zag, kozen ze voor een iPod. Daarna kwam de iPhone: niet alleen een muziekinstrument, maar ook het middelpunt van ons digitale leven. En dankzij zijn mooie interface en ultieme apps kon je daarna met de iPad in de metro je eigen muziek componeren. Vandaag voegt Beats vol trots haar eigen producten toe aan Apple’s instrumentarium. Dankzij onze gezamenlijke kennis kunnen we geluid opnieuw vormgeven én onze traditie om verbeelding tot leven te brengen, blijven voortzetten.
Het feit dat deze berichten kort volgen op het bericht dat er al werknemers van Beats ontslagen zijn en dus geen permanente functie bij Apple aangeboden krijgen zou het een beetje moeten sussen. Het bedrijf hoopt wellicht het effect wat minder dramatisch te kunnen maken. De overname betekent voor Apple een nieuw hoofdstuk, al is het nog niet helemaal duidelijk wat het bedrijf precies van plan is met Beats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in